Φωτιά στον Έβρο: Στο δάσος της Δαδιάς το πύρινο μέτωπο – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή της Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου και μέχρι το βράδυ έφτασε στις παρυφές του προστατευόμενου δάσους της Δαδιάς

Με το πρώτο φως της ημέρας την Παρασκευή, αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι εναέριες επιχειρήσεις, για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή της Λευκίμης Σουφλίου Έβρου, που κατακαίει πυκνές δασικές εκτάσεις του Εθνικού Δρυμού Δαδιάς, αγγίζοντας τον πυρήνα που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους στην Ευρώπη.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα μέτωπα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν στη Λευκίμμη Σουφλίου Έβρου, 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα, με 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την 1η ΕΜΑΚ & 2 ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ. Συνδρομή από υδροφόρες & μηχανήματα έργου.

Τα πλάνα του τοπικού ενημερωτικού σάιτ e-evros.gr, από τις βραδινές επιχειρήσεις, αποτυπώνουν τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την αγωνιώδη προσπάθεια των ανδρών της Πυροσβεστικής , να μην αγγίξουν οι φλόγες την «καρδιά» του Εθνικού Δρυμού Δαδιάς, που φωλιάζουν δεκάδες είδη σπάνιων αρπακτικών πουλιών.

Τι λέει Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς για τις φωτιές:

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το χωριό δεν κινδυνεύει άμεσα αλλά με μια απότομη αλλαγή αέρα όλα αλλάζουν αναφέρουν κάτοικοι.

Με πληροφορίες από e-evros.gr