Τραγωδία με μετανάστες: Δύο παιδιά και η μητέρα τους πνίγηκαν ανοικτά της Κρήτης

Τραγική κατάληξη είχε η βύθιση σκάφους, στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός προσφύγων και μεταναστών

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. ανατολικά της νότιας Κρήτης.

Οι σοροί τριών ανθρώπων, μίας μητέρας και των δύο παιδιών της έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα ενώ ο αριθμός των διασωθέντων έφτασε τους 57.

Η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος παραμένει σε εξέλιξη, ενώ ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο της διάσωσης.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε ΤΙς απογευματινές ώρες, για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, που βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή όπου επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο που αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση και το οποίο στη συνέχεια βυθίστηκε.

Επιπρόσθετα, στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού ένα ναυαγοσωστικό δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επιπλέον παραπλέοντα πλοία.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη.