Στο Καστελόριζο η Σακελλαροπούλου: «Ασπίδα» από τα ελληνικά φτερά

Επίσκεψη με υψηλό συμβολισμό πραγματοποιεί σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο ακριτικό Καστελόριζο, μία επίσκεψη που οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν ως… πρόκληση

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί η ΠτΔ έφτασε στο ακριτικό νησί, κάτω από το «άγρυπνο μάτι» των Ενόπλων Δυνάμεων που σχημάτισαν ένα δίχτυ ασφαλείας για την άφιξή της.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν «θωρακίσει» το Καστελόριζο, λόγω της ανησυχίας που υπάρχει ότι η Άγκυρα είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να κλιμακώσει την ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε καμία παρενόχληση από την τουρκική πλευρά στο ελικόπτερο που μετέφερε την κυρία Σακελλαροπούλου. Το μοναδικό απρόοπτο που συνέβη, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ήταν ένα πουλί που καρφώθηκε στο ελικόπτερο, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Στο Κας απέναντι από το Καστελόριζο ο Ακάρ
Την ίδια ώρα, ωστόσο στο Κας, απέναντι από το Καστελόριζο, βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ μαζί με την σύσσωμη την ηγεσία του στρατεύματος -μια κίνηση που ερμηνεύεται από τον τουρκικό Τύπο ως «μήνυμα» στην Ελλάδα.