Δολοφονία Γραικού: Ποιο είναι το κίνητρο του εγκλήματος κατά την αστυνομία

Ο κατηγορούμενος ήταν βασικός ύποπτος σύμφωνα με μάρτυρα – αστυνομικό του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που κατέθεσε συμπληρωματικά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την πολύκροτη υπόθεση

Συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε να δώσει ένας μάρτυρας αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής κατά τη σημερινή δεύτερη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται 47χρονος έμπορος κρεάτων που φέρεται ότι διέπραξε ανθρωποκτονία με πρόθεση.

«Επί 30 λεπτά της ώρας έμειναν μόνοι στο χώρο των σφαγείων και τελικά αποχώρησαν μαζί» κατέθεσε ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας και επισήμανε πως «ήταν ύποπτος από την αρχή».

Σημείωσε πως στην υπηρεσία του, όπως αναφέρει το GRtimes.gr, γνώριζαν για τον κατηγορούμενο ότι: Ήταν ο τελευταίος μάρτυρας και είχε οικονομικές συναλλαγές με το θύμα. Υπήρχε δικαστική εκκρεμότητα μετά την καταγγελία του στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για χρηματισμό κτηνιάτρων οι οποίοι αθωώθηκαν σε πρώτο βαθμό. Μετά την εξαφάνιση Γραικού εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ξυλοδαρμό ενός ατόμου στα Φλογητά.

«Όλα αυτά τότε ήταν ενδείξεις, χρειαζόμασταν αποδείξεις. Έπρεπε να βρούμε τουλάχιστον το όχημα. Σαρώσαμε τον κάμπο και το ποτάμι. Όταν το εντοπίσαμε μας είπε ότι ο Γραικός του ζήτησε να το κρύψει για να φύγει στα Σκόπια λόγω χρεών. Μετά παραδέχτηκε ότι τον είχε θάψει και τελικά μας είπε ότι δεν του έδωσε καθόλου χρήματα» επεσήμανε ο αστυνομικός.

Όσον αφορά το κίνητρο της δολοφονίας ανέφερε: «Συζητούσαν συνολικά 45 λεπτά στους χώρους του σφαγείου. Αν υπήρχε οικονομική συμφωνία θα ήταν μικρότερης διάρκειας η συνάντηση τους. Δεν συμφώνησαν και συνεννοήθηκαν να πάνε κάπου αλλού να συνεχίσουν τη συζήτηση. Ο κατηγορούμενος τον έστειλε στο στάβλο του σκόπιμα γιατί αν δεν δεχόταν ο Γραικός έπρεπε να κάνει κάτι…».