Πρέβεζα: Χάκαραν λογαριασμό και πήραν 960 ευρώ, αγοράζοντας κάρτες paysafe

Το ένα κρούσμα μετά το άλλο συνεχίζουν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας, όπου εκατοντάδες λογαριασμοί χρηστών του facebook,, έχουν πέσει θύμα υποκλοπής

Ο δράστης ή οι δράστες λειτουργούν με έναν δόλιο τρόπο απέναντι στα θύματά τους, ενώ η διαδικασία γίνεται με συνοπτικές ενέργειες, εφόσον το ‘’θύμα’’ είναι ανυποψίαστο.

Στην νέα υπόθεση-καταγγελία που λάβαμε στο onprevezanews.gr, πρόκειται για υποκλοπή τραπεζικού λογαριασμού, από την οποία ο δράστης κατάφερε και πήρε το ποσό των 960 ευρώ αγοράζοντας κάρτες paysafe, έναντι 12 ευρώ η κάθε μία.

Η ειδοποίηση όμως στον κινητό του θύματος μέσω μηνύματος από την ίδια την τράπεζα, ενεργοποίησε παράλληλα και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία κατάφερε και ‘’πάγωσε’’ τόσο τον τραπεζικό λογαριασμό όσο και τις προπληρωμένες κάρτες.

Μέχρι στιγμής δεκάδες καταγγελίες έχουν φτάσει στα γραφεία της ασφάλειας Πρέβεζας η οποία σε συνεργασία με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος σε αυτή την υπόθεση, που δεν γίνεται ωστόσο για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Πρόκειται για μία παγκόσμια πανδημία ηλεκτρονικού εγκλήματος που γίνεται καθημερινά με θύματα ανυποψίαστους χρήστες των social media.

Οι ειδικοί προτείνουν να αλλάζουμε συχνά τον κωδικό μας στα προφίλ που διαθέτουμε στα social media, να μην δεχόμαστε αιτήματα φιλίας από άγνωστα προς εμάς άτομα και επίσης να μην δίνουμε ποτέ ειδικά μέσω messenger τραπεζικούς αριθμούς καρτών, φορολογικά και άλλα οικονομικά μας στοιχεία.

Πηγή: onprevezanews.gr