Φωτιά Μόρια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μυτιλήνη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε το ΚΥΤ στην Μόρια και άφησε άστεγους πάνω από 13.000 μετανάστες

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, για λόγους δημόσιας υγείας.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από σήμερα 09-09-2020 και για τέσσερις (4) μήνες.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την καταστροφή στην Μόρια από την πυρκαγιά που κατέκαψε το ΚΥΤ και άφησε άστεγους 13.000 μετανάστες.

Όπως ανακοίνωσε αμέσως την συνεδρίαση μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, για το νησί αναχωρεί, με εντολή του πρωθυπουργού, κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υπουργούς Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Μετά την επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στη Μυτιλήνη στις 6 το απόγευμα.

Εντωμεταξύ στις 13:00 ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος θα ενημερώσει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο.