Έκρηξη σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου – Τέσσερα μέλη τραυματίες

Τουλάχιστον 4 άτομα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε πλοίο στο Λιμάνι του Ηρακλείου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε σε καζάνι πλοίου και από το ατύχημα τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρία άτομα που υπέστησαν εγκαύματα. Ο ένας από αυτούς εμφανίζει πιο σοβαρά τραύματα.

Στο σημείο βρίσκονται δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μαζί με τον γιατρό προκειμένου να παραλάβουν τους εγκαυματίες και να τους μεταφέρουν στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ηρακλείου, η έκρηξη σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο λίγο πριν τις 10 το πρωί με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 μέλη του πληρώματος. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο λιμενάρχης Ευθύμης Δουβης, ήδη οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ η κατάσταση του ενός από τους τραυματίες δείχνει να είναι σοβαρότερη.

«Κλιμάκια του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα, προκειμένου να δούμε πώς ακριβώς σημειώθηκε η έκρηξη και τα αίτία της. Το σίγουρο είναι ότι αφορά τον χώρο του μηχανοστασίου και μέχρι αυτή την ώρα η εκτίμηση είναι ότι έσκασε μια αντλία. Επίσης κλιμάκιο βαθμοφόρων συνοδεύει τους τραυματίες στο ΠΑΓΝΗ» δήλωσε ο κ. Δουβής.