Θερμό επεισόδιο: Τουρκικό F-16 κόντεψε να συντριβεί στη Χίο – Τι συνέβη

Ο ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο καλά κρατεί και όπως φαίνεται όλα κρέμονται ανά πάσα στιγμή από μία κλωστή για να ζήσουμε κάποιο σοβαρό ατύχημα

Μπορεί οι υπερπτήσεις των Τούρκων και οι αναχαιτίσεις να είναι ένα καθημερινό φαινόμενο πάνω από το αρχιπέλαγος, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες περίπου δύο εβδομάδες πριν, παρολίγο να σημειωθεί ατύχημα με κίνδυνο να χαθεί ακόμα και ανθρώπινη ζωή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης στο enikos.gr, λίγο πριν ξεκινήσουν οι προκλήσεις με το Oruc Reis και την παράνομη NAVTEX, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στην Ανατολική Μεσόγειο, ζεύγος τουρκικών μαχητικών είχε παραβιάσει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, εισβάλλοντας από την θαλάσσια περιοχή ανάμεσα από Λήμνο – Λέσβο.

Ως είθισται, ελληνικά μαχητικά ξεκίνησαν τις διαδικασίες αναχαίτισης. Κάποια στιγμή κι ενώ η ένταση έχει μεταφερθεί ανάμεσα σε Χίο και Σάμο, σε υψόμετρο 22.000 ποδών, ένα από τα τουρκικά μαχητικά «εξαφανίστηκε». Ο αρχηγός του τουρκικού ζεύγους, μάταια απηύθυνε εκκλήσεις για τον εντοπισμό του «δύο», δηλαδή του δευτέρου τη τάξει πιλότου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγη ώρα μετά έδωσε σημεία ζωής με το βασικό σενάριο που εξετάζεται είναι να έχασε για λίγο τις αισθήσεις του, δηλαδή να έπαθε vertigo, γι αυτό και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.

Έγκυρες πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, κάνουν λόγο για πιθανότητα ακόμα και πρόσκρουσης, εάν δεν επανερχόταν ο πιλότος, στα βόρεια της Χίου, κάτι που θα σημάδευε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και θα αύξανε κατακόρυφα την ένταση στην περιοχή.