Συγκινεί ο ήρωας πυροσβέστης: «Ρισκάραμε για να σώσουμε το μωράκι από τους χειμάρρους»

Τις εικόνες καταστροφής που αντίκρισε στην Εύβοια περιέγραψε με τα πιο συγκλονιστικά λόγια ο πυροσβέστης Κώστας Χαϊδής, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή για να συνδράμει στις τιτάνιες προσπάθειες απεγκλωβισμού των κατοίκων και υπήρξε ο πρωταγωνιστής μιας από τις πιο συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν μέσα στην τραγωδία, όταν διέσωσε ένα μωράκι και το φίλησε στο μέτωπο προτού το παραδώσει στα χέρια της γιαγιάς του.

«Αυτό που ζήσαμε ήταν τραγικό. Δεν περιγράφεται με λόγια» είπε χαρακτηριστικά το μέλος της 7ης ΕΜΑΚ, μιλώντας χθες το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του ANT1, και πρόσθεσε πως τα σωστικά συνεργεία ήταν πραγματικά συγκλονισμένα από το μέγεθος της καταστροφής. Μάλιστα, όπως τόνισε, τις πρώτες ώρες μετά τη θεομηνία που άφησε πίσω της οκτώ νεκρούς – μέχρι στιγμής- τόσο τα οχήματα της Πυροσβεστικής όσο και τα μεγάλα μηχανήματα του δήμου δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στις πληγείσες περιοχές.

Αναφερόμενος στη διάσωση του μωρού που έγινε στο χωριό Μπούρτζι, είπε: «Είδα μία κυρία στη βεράντα να καλεί σε βοήθεια. Οι χείμαρροι ήταν πάρα πολύ δυνατοί και ρισκάραμε με ένα μηχάνημα του δήμου και κάναμε τη διάσωση. Ήταν στον δεύτερο όροφο, ήταν ψηλό το σπίτι. Ήταν η πρώτη διάσωση που κάναμε αυτή με το μωρό. Ήταν ήδη μέρα».

Τέλος, ο πυροσβέστης ευχήθηκε καλό κουράγιο και καλή δύναμη στους κατοίκους της Εύβοιας, που πέρασαν αυτή τη σκληρή δοκιμασία με τις φονικές πλημμύρες.

Πηγή