«Μίλησε» η ιατροδικαστική εξέταση για τους νεκρούς άνδρες στη Βαρυμπόμπη 

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινωνία την είδηση θανάτου τριών ανδρών μετά τον εντοπισμό των πτωμάτων τους , μέσα σε τούνελ στη Βαρυμπόμπη

Οι τρεις άνδρες  φέρεται να έσκαβαν σε τούνελ βάθους δέκα μέτρων το οποίο είχε διακλαδώσεις που κανείς δεν γνωρίζει που καταλήγουν. Οι τρεις άνδρες, ομογενείς από το Καζακστάν ηλικίας 47, 48 και 58, αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης και εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στο πηγάδι. Κοντά στο σημείο που εντοπίστηκαν οι σοροί τους, βρέθηκαν τα οχήματά τους στα οποία υπήρχαν φτυάρια και φωτογραφίες μαζί με σχεδιαγράμματα της ευρύτερης περιοχής.

Η ιατροδικαστική εξέταση έρχεται να επιβεβαιώσει τα σενάρια για αναζήτηση θησαυρού καθώς διαπιστώθηκε ότι οι τρεις άνδρες έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία λόγω έλλειψης οξυγόνου αλλά και αναθυμιάσεις.

Μια Μολδαβή γυναίκα και άλλοι δύο άντρες εξετάζονται από τις αστυνομικές αρχές καθώς φέρεται να βρίσκονταν στο σημείο και να κρατούσαν «τσίλιες» όσο γίνονταν οι εκσκαφές. Σύμφωνα με πηγές, ένας από αυτούς που ανακρίνονται και έχουν προσαχθεί, φέρεται να είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, ενώ όλα δείχνουν ότι ήταν ο οργανωτής του σχεδίου.

Η ομάδα αναζήτησης του θησαυρού έσκαβε για πάνω από τρεις μήνες στην περιοχή με μπουλντόζες και μηχανήματα για να διαμορφώσει το τούνελ που πίστευε ότι θα τους οδηγήσεις στον χρυσό.