Φύλακες -άγγελοι: Έξι ζωές μέσα σε λίγες ώρες κατάφεραν να σώσουν δύο ναυαγοσώστες στην Κρήτη

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά έξι συνανθρώπους μας κατάφεραν να σώσουν από βέβαιο πνιγμό, μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, δυο ναυαγοσώστες στην Κρήτη

Οι δυο «φρουροί» σε πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Χερσονήσου ρίχτηκαν στο καθήκον και έσωσαν, χθες, τις ανθρώπινες ψυχές.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα αποκαλύπτει το τοπικό σάιτ cretalive.gr, o ένας εκ των δύο ναυαγοσωστών  έσωσε συνολικά πέντε άτομα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στη παραλία του Malia Beach.

Ο ίδιος κλήθηκε να συνδράμει όταν ένας 55χρονος τουρίστας παρασύρθηκε τις πρωινές ώρες από τα υπόγεια ρεύματα που δημιουργήθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων. Λίγη ώρα αργότερα, ένα ζευγάρι τουριστών παρασύρθηκε από τα ίδια ορμητικά ρεύματα που είχε ως αποτέλεσμα να χωρίσει τον 40χρονο από την σύζυγο του, η οποία παρασύρονταν όλο και πιο βαθιά, ωστόσο γλίτωσαν χάρις την επέμβαση του ναυαγοσώστη.

Στη συνέχεια, ένας 35χρονος Γερμανός και η μητέρα του παρασύρθηκαν από τα κύματα. Ωστόσο και πάλι ο ίδιος ναυαγοσώστης έκανε το «θαύμα» του και ανέσυρε και τους δύο στη στεριά χωρίς να χρειαστεί η μετάβαση τους στο νοσοκομείο.

Τέλος η άμεση κινητοποίηση του ναυαγοσώστη Αλέξανδρου Παυλίδη ήταν σωτήρια, στην περίπτωση μιας 60χρονης τουρίστριας που εγκλωβίστηκε στα βράχια στην περιοχή του Ψαρόλακου στην Σταλίδα.

Πηγή