Χαλκιδική: 3χρονη έπεσε σε πισίνα και έχασε τις αισθήσεις της

Δεν χρειάστηκαν παραπάνω από λίγα λεπτά, για να κινδυνέψει η ζωή 3χρονου κοριτσιού, που παραθέριζε με τους γονείς του στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

Το μικρό κορίτσι διέφυγε της προσοχής των γονιών του και έπεσε στην πισίνα, όπου βρέθηκε να επιπλέει έχοντας χάσει τις αισθήσεις της.

Δίχως χρονοτριβή ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ιδιώτης γιατρός, όπως και νοσηλεύτρια, οι οποίοι ξεκίνησαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Η 3χρονη μετά από προσπάθειες ξεκίνησε να αναπνέει και πάλι

Η αλυσίδα επιβίωσης συνεχίστηκε με την άφιξη εθελοντών Κασσάνδρας, με την προσπάθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ, του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρειας και του προσωπικού επειγόντων του Νοσοκομείου Πολυγύρου.

Όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή της η ομάδα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές»: «Όσο κι αν προσέχουμε τα παιδιά μας, είναι λογικό πως κάποια στιγμή μπορεί να διαφύγουν της προσοχής μας. Όσο μπορούμε να σκεφτόμαστε πως το κακό θέλει μόνο λίγα δευτερόλεπτα ή ελάχιστα λεπτά. Ο Κωνσταντίνος είναι γνωστός εκπαιδευτής του Kids Save Lives και της ΕΕΕΠΦ, είναι το τρίτο θύμα ανακοπής που επιστρέφει στη ζωή από τα χέρια του χάρη στην ζωτικής σημασίας έγκαιρη ανταπόκριση του και ειδικά χάρη στην τεράστια καρδιά που διαθέτει».