Αιγαίο ώρα μηδέν: Οι Τούρκοι ενισχύουν τις δυνάμεις τους γύρω από το Καστελόριζο

Ολοένα και αυξάνονται οι τουρκικές δυνάμεις στην θάλασσα ενόψει του απόπλου του Oruc Reis για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την θαλάσσια περιοχή που ξεκινά από τον ναύσταθμο του Ακσάζ και ελαφρά βορειότερα περί την Αλικαρνασσό και νότια μέχρι 50 μίλια από το νησιωτικό σύμπλεγμά της Μεγίστης, οι ναυτικές δυνάμεις αύξησαν τον αριθμό τους από 22 σε 30 πλοία, χωρίς να υπολογίζονται τα υποβρύχια που ανέρχονται πλέον σε ή τέσσερις μονάδες, εκ των οποίων οι δύο είναι 209T2/1400!

Η ποιοτική σύνθεσή περιλαμβάνει 5 ή 6 φρεγάτες, 1 ή 2 κορβέτες κλάσης ADA, 8 πυραυλακάτους, 2 κορβέτες κλάσης D’Estienne d’Orves, πλοία γενικής υποστήριξης και πετρελαιοφόρα

Αντίστοιχα ανησυχητική είναι και η διαρκής ενίσχυση των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων: Μπαντίρμα και Μπαλίκεσιρ στον βορειοδυτικό τομέα, και η προωθημένη Σμηναρχία Μάχης στο Nτάλαμαν στην νοτιοδυτική Μικρά Ασία, δέχονται καθημερινά μετασταθμεύσεις μαχητικών από τις Πτέρυγες Μάχης της Ανατολής, ενώ και στο Ιντσιρλίκ, βάση των ιπτάμενων τάνκερ KC-135 υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μην ακουμπήσει ο Ερντογάν την ελληνική υφαλοκρηπίδα» διεμήνυαν την ίδια ώραμε νόημα, ανώτατες κυβερνητικές πηγές. Παράλληλα τόνιζαν πως «έχουμε τις συμμαχίες μας, αλλά όποιος νομίζει πως θα μείνουμε να παρακολουθούμε την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι γελασμένος. Αρκεί να μας δοκιμάσει».