Δωρεά εξοπλισμού 35.000 ευρώ για Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και της Δίωξης Ναρκωτικών από την ΕΒΟΛ

Δύο ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα, εξοπλισμό προστασίας αστυνομικών της ΟΠΚΕ, αλλά και επιπλέον αποζημιώσεις για το προϊόν που παρέδωσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι με τους οποίους συνεργάζεται θα προσφέρει η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, με χθεσινή απόφαση του Δ.Σ..

Το συνολικό ποσό της προσφοράς ανέρχεται στα 500.000 ευρώ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος, “το 2016 ήταν μια καλή χρονιά για μας αλλά μια δύσκολη χρονιά για τους και αγρότες και τον ελληνικό λαό γενικότερα. “Ελπίζω η νέα χρονιά να φέρει χαμόγελο και ελπίδα. Σε αυτή την καταχνιά το ΕΒΟλ έχει υποχρέωση και καθήκον να προσπαθήσει να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και το κοινωνικό σύνολο”.

Ειδικότερα ο κ. Πρίντζος ανακοίνωσε ότι θα δοθούν δύο ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα, αξίας 60.000 ευρώ το καθένα, το ένα στο Κ. Υγείας Βελεστίνου και το άλλο στο Νοσοκομείο Βόλου.

Επιπλέον εξοπλισμός προστασίας αξίας 35.000 ευρώ θα δοθεί για τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Επιπλέον στους αγρότες που παρέδωσαν σιτάρι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου θα δοθούν 2 λεπτά επιπλέον στην τιμή αποζημίωσης που έλαβαν φέτος το καλοκαίρι και αυτό μεταφράζεται σε 95.000 ευρώ στο σύνολο.

Στους κτηνοτρόφους που πνέουν τα λοίσθια και όλους τους αγελαδοτρόφους που παρέδωσαν γάλα από 1 Ιουλίου του 2016 μέχρι και 30 Νοεμβρίου 2016 θα δοθεί ένα λεπτό επιπλέον στην τιμή που είχαν παραδώσει, συνολικά 120.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΒΟΛ ενόψει Χριστουγέννων θα δίνει καθημερινά 500 φιάλες γάλα σε όλους τους δήμους της Μαγνησίας για όλο το Δεκέμβριο, ενώ θα μοιράσει και 1000 διατακτικές των 50 ευρώ για άπορους συμπολίτες μέσω των δήμων της Μαγνησίας.

Ευοίωνες προβλέψεις

Αναφερόμενος στις οικονομικές προβλέψεις του ΕΒΟΛ για το 2017 ο κ. Πρίντζος εκτίμησε ότι θα οικονομικά αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από το 2016. Έχουν επιλυθεί όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες με τις αλυσίδες των μεγάλων σούπερ μάρκετ και το ΕΒΟΛ επεκτείνει το δίκτυο διανομής του σε όλες τις αλυσίδες της Νοτίου Ελλάδας, στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Το μοναδικό κομμάτι που δεν είναι πλήρως καλυμμένο είναι αυτό της ανατολικής Μακεδονίας όπου λειτουργεί η πλειονότητα των γαλακτοβιομηχανιών. “Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και επικρατεί το τοπικιστικό στοιχείο. Όμως εκεί πετύχαμε να μπούμε στην αγορά με τα βιολογικά μας προϊόντα”, ανέφερε ο κ. Πρίντζος.

Στη Μαγνησία το ΕΒΟΛ κατέχει το 70% της αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων.