Σύνταγμα: Πεδίο μάχης από κουκουλοφόρους – 6 αστυνομικοί τραυματίες – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Ένταση επικράτησε στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία, φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς και το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Ομάδα αγνώστων έξω από τη Βουλή, πέταξε εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα αντικείμενα , ενώ οι άντρες της αστυνομίας απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η ατμόσφαιρα για αρκετή ώρα ήταν αποπνικτική, ενώ οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Τη σύλληψη εννέα ατόμων και την προσαγωγή άλλων οκτώ ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όταν κλήθηκε από τη θέση του να μιλήσει για τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Παράλληλα, έκανε λόγο για έξι τραυματίες αστυνομικούς.

Χρυσοχοΐδης: Όποιος χρησιμοποιεί μολότοφ θα συλλαμβάνεται – Υπήρχε σχέδιο για τη διάλυση της διαδήλωσης

 

Για όλα όσα έγιναν και συμβαίνουν έξω από τη Βουλή ενημέρωσε πριν από λίγο το κοινοβούλιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Υπάρχει μία πολύ μεγάλη συγκέντρωση έξω με 6.000-7.000 κόσμο, λέω τους υπολογισμούς της Αστυνομίας, το μεγάλο μπλοκ το συντεταγμένο που είναι του ΠΑΜΕ, είναι εκεί και η διαδήλωση συνεχίζεται», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Χίλια άτομα επιτέθηκαν κατά των δυνάμεων και έριξαν 15 μολότοφ εδώ μπροστά και τους απώθησαν οι δυνάμεις, προκειμένου να μην τραυματιστούν άνθρωποι και να μην γίνουν ζημιές σε περιουσίες. Ήδη αυτή τη στιγμή έχουν γίνει 9 συλλήψεις απ’ αυτούς που επιτέθηκαν με μολότοφ στους αστυνομικούς και 8 προσαγωγές. Υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί και πέριξ του Συντάγματος έχουν βρεθεί πολλές αχρησιμοποίητες μολότοφ. Υπήρχε σχέδιο από τους συγκεκριμένους και τη συγκέντρωση να διαλύσουν και να τραυματίσουν ανθρώπους».«Εγώ ένα έχω να σας πω όσο υπάρχουμε εμείς στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν θα αφήσουμε ποτέ ούτε άνθρωποι να τραυματιστούν ούτε να γίνουν ζημιές σε περιουσίες ανθρώπων. Να το ξέρετε αυτό, είναι βασική μας αρχή», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης απαντώντας στον κ. Τζανακόπουλο που λίγο νωρίτερα ζητούσε την παραίτησή του.«Και όποιος χρησιμοποιεί φονικά όπλα, είτε πραγματικά όπλα είτε μολότοφ, θα συλλαμβάνεται», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης και κατέληξε: «Εμείς ως ηγεσία του υπουργείου έχουμε ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία των ανθρώπων και την ασφάλεια των αστυνομικών. Έτσι θα συνεχίσουμε».

Δείτε φωτογραφίες από τις αχρησιμοποίητες μολότοφ: