Απονομή πτυχίων στους 82 απόφοιτους του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική και Βέροια

Απονεμήθηκαν τα πτυχία στους 82 συνολικά Αξιωματικούς του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.) της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι τελετές αποφοίτησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα (02.12.2016) το πρωί, στις εγκαταστάσεις των Σχολών Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική και Βέροια.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στις Αχαρνές Αττικής, τα πτυχία στους 52 απόφοιτους Αξιωματικούς, απένειμε η Προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς. Παράλληλα, ο Διοικητής της Σχολής, Ταξίαρχος Ιωάννης Χουζούρης, σε σχετική ομιλία του, έδωσε παραινέσεις και οδηγίες για θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.
Στην τελετή παρέστησαν, ο βουλευτής εκλογικής Περιφέρειας Αττικής κ. Δημήτριος Καβαδέλλας, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης δήμου Αχαρνών κ. Θεόδωρος Συρινίδης ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Μωυσίδης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, από το Γραφείο Προϊσταμένης Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, o Ταξίαρχος Γεώργιος Τηλελής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Ταξίαρχος Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Λάμπρος Κατσίφας, η Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.), Ταξίαρχος Παναγιώτα Χαρώνη, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αρχιπύραρχος Ιωάννης Ράμφος, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Γιαννόπουλος, Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων, διδάσκοντες καθηγητές στη Σχολή καθώς και συγγενείς των αποφοιτούντων Αξιωματικών.
Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, στο Πανόραμα Βέροιας, σε αντίστοιχη τελετή, τα πτυχία στους τριάντα (30) αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς, απένειμε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συνεπικουρούμενος από το Διοικητή της Σχολής, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Διονύσιο Κούγκα.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.
Στην τελετή παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Ημαθίας, Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βέροιας, Γεώργιος Σοφιανίδης, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Χρήστος Σίμος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Θωμάς Σάνδρος, ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, κ. Αργύριος Δημόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Τουλίκας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, Επιπυραγός Αλέξανδρος Κουβακάς, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, Δημήτριος Μαυρογιώργος, εκπρόσωποι περιφέρειας, εκπρόσωποι των Δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας, διδάσκοντες καθηγητές στη Σχολή καθώς και συγγενείς των αποφοιτούντων Αξιωματικών.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες μετεκπαιδεύσεις έχουν ως σκοπό τη συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των επιτελών – στελεχών του Σώματος, τη συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους καθώς επίσης την έρευνα, μελέτη και ενημέρωση στα σύγχρονα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού και επιτελικού σχεδιασμού με στόχο τη δημιουργία ικανών ηγετικών στελεχών.