Χαλκιδική: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του λόγω πλημμύρας

Στιγμές τρόμου έζησε το απόγευμα της Τρίτης (07/07) ένας άνδρας στη Χαλκιδική

Έντονη βροχόπτωση, που συνοδεύθηκε από ισχυρούς ανέμους σημειώθηκε νωρίτερα σε περιοχές του νομού Χαλκιδικής. Μεταξύ άλλων, έντονα ήταν τα φαινόμενα, στη Σωζόπολη, τη Νέα Τρίγλια, την Καλλικράτεια και τα Σήμαντρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για να απεγκλωβίσει έναν άντρα από ΙΧ, στον Άγιο Ιωάννη του δήμου Νέας Προποντίδας, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού.

Επίσης, δέντρο έπεσε στη δημοτική οδό Σωζόπολης – Τρίγλιας, ενώ λόγω της κακοκαιρίας η κίνηση των οχημάτων γινόταν με χαμηλές ταχύτητες.

Καταστροφές στο Ρίζωμα Τρικάλων

Την ίδια στιγμή, μεγάλης έκτασης είναι οι καταστροφές που προκάλεσε πολύ ισχυρή καταιγίδα σήμερα το μεσημέρι στο Ρίζωμα της Δημοτικής Ενότητας Παραληθαίων του Δήμου Τρικκαίων, καθώς ο τεράστιος όγκος νερού κατέστρεψε τμήματα δρόμου, υπόγεια και αποθήκες πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες ποσότητες λάσπης μετακινήθηκαν στις αυλές σπιτιών.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών, η οποία αφορούσε στη διαφύλαξη οικοσκευών σε σπίτια, αλλά και την αποφυγή επέκτασης των καταστροφών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά σε υποβολή αιτήματος για κήρυξη του Ριζώματος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στόχος, να υλοποιηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για εκτίμηση των ζημιών – άμεση καταγραφή των ζημιών από μηχανικούς του Δήμου, από αύριο το πρωί.

Επίσης προχωρά στην εκπόνηση μελέτης για να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις με έργα ουσίας και συγκεκριμένες δράσεις στα παλιά ρέματα του χωριού και όπου άλλου χρειαστεί, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον οποιαδήποτε παρόμοια κατάσταση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ