Πραγματοποίηση επαναληπτικής εκπαίδευσης σε θέματα ανίχνευσης – ταυτοποίησης κλεμμένων οχημάτων με πλαστογραφημένα στοιχεία κυκλοφορίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (02-12-2016), η εκπαίδευση σαράντα 40 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε θέματα ανίχνευσης – ταυτοποίησης κλεμμένων οχημάτων με πλαστογραφημένα στοιχεία κυκλοφορίας.

Η εκπαίδευση που διήρκεσε από 30 έως 02-12-2016, διοργανώθηκε με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της.
Στόχος της επαναληπτικής αυτής εκπαίδευσης ήταν η περαιτέρω επιμόρφωση του προσωπικού με σκοπό να αποτελέσει στο μέλλον πυρήνα εκπαιδευτών για την υλοποίηση αντίστοιχων εκπαιδευτικών δράσεων.
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αυτής δράσης, πραγματοποιήθηκαν εκτενείς παρουσιάσεις αναφορικά με το ηλεκτρονικό εγχειρίδιο «EUVID», την μεθοδολογία ταυτοποίησης οχημάτων, το σύστημα «immobilizer», τις ενσωματωμένες συσκευές GPS, ενώ έγινε μελέτη διαφόρων περιπτώσεων ταυτοποίησης οχημάτων με πλαστογραφημένα στοιχεία κυκλοφορίας και πρακτική εξάσκηση στα διόδια Αφιδνών.
Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των συμμετεχόντων, o Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ιωάννης Χουζούρης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και προσέφερε εθιμοτυπικά δώρα στους ξένους εκπαιδευτές.