ΔΙ.ΑΣ. και Τμήμα Ειδικών Ομάδων συνέλαβαν 10 αλλοδαπούς εμπόρους ναρκωτικών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, προσωπικό των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβε, στο κέντρο της πόλης (ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου) και σε άλλες περιοχές, συνολικά δέκα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, στο κέντρο της πόλης – ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου, δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 59 και 18 ετών, καθώς στην κατοχή του δεύτερου, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης που προμηθεύτηκε από τον πρώτο έναντι χρηματικού ποσού, ενώ επιπλέον, στην κατοχή του 59χρονου βρέθηκαν (10) μικροδέματα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των (65) ευρώ.
  • δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 22 και 21 ετών, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας στην ίδια περιοχή, καθώς στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης που προμηθεύτηκε από τον 22χρονο έναντι χρηματικού ποσού. Επιπλέον, στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκαν (8) μικροδέματα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των (25) ευρώ.
  • από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της πόλης – ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου, 30χρονου αλλοδαπού, ο οποίος προ επικείμενου ελέγχου απέρριψε στο έδαφος (2) συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους (183,85) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.