Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Ανακοίνωση για τα γεγονότα στις ΗΠΑ

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικώνκαταγγέλλουμε τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια σύλληψής του στις 25/5 από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ. Επί οχτώ λεπτά ο «κρατικός λειτουργός», τού πάταγε το λαιμό, χωρίς να μπορεί να αναπνεύσει, ενώ παράλληλα κοντά του είχε κι άλλους συναδέλφους για να συνδράμουν σε τυχόν αντίσταση του αφροαμερικανού. Δυστυχώς, στη χώρα των «ονείρων» και στη χώρα που «ελευθερώνει λαούς από δικτάτορες» και τους προσφέρει απλόχερα τη «δημοκρατία τους» με μόνο κόστος τη δυστυχία τους, ο 47χρονος δεν είναι το πρώτο θύμα αστυνομικής βίας. Κάθε χρόνο από το 2013, 1.100 άνθρωποι στις Η.Π.Α., πεθαίνουν από τα πυρά Αστυνομικών. Μία χώρα που ο «δημοκράτης» ηγέτης της, ο «διαβολικά καλός» Τράμπ, αλλά και στρατηγικός εταίρος μας, ζητά επίμονα από τους Κυβερνήτες των Πολιτειών να ενεργοποιήσουν την Εθνοφρουρά προκειμένου να καταστείλουν τις διαδηλώσεις (ενώ παράλληλα δρουν ανενόχλητες ένοπλες φασιστικές – ρατσιστικές ομάδες, με αποτέλεσμα μέχρι και τη δολοφονία διαδηλωτών). Δίκαιες λαϊκές διαδηλώσεις αγανάκτησης, για τους 100.000 νεκρούς μέχρι την ώρα από τον Κορονοϊό (οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν αφροαμερικανοί από φτωχά λαϊκά στρώματα και δεν είχαν δικαίωμα πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη), για τους 42.000.000 ανέργους από την αρχή της πανδημίας, για τον ρατσισμό, τη φτώχεια, την αστυνομική βία, αλλά και για τους 600 Αμερικάνους επιχειρηματίες που αύξησαν την περιουσία τους κατά 434 δισ. Δολάρια και από τους λίγους που ζουν το «αμερικάνικο όνειρο».

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε αυθαίρετη τακτική και χαιρετίζουμε όλους εκείνους τους Συναδέλφους στις Η.Π.Α., που διαδηλώνουν μαζί με τον λαό, για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες και ρατσισμό.

Ο ρόλος του Αστυνομικού είναι να υπηρετεί τον πολίτη και όχι να τον τιμωρεί, βασανίζει, σκοτώνει. Ο Αστυνομικός πρέπει να τα «βάζει« με το έγκλημα και όχι να χρησιμοποιείται για την καταστολή του λαού και των δικαιωμάτων του. Η θέση του Αστυνομικού είναι δίπλα στον εργαζόμενο λαό και όχι απέναντι, είμαστε κομμάτι του αφού η πλειοψηφία μας προέρχεται από φτωχά αγροτικά και λαϊκά στρώματα!

Καταδικάζουμε τον ρατσισμό και θα αγωνιζόμαστε καθημερινά ώστε να τον απομονώσουμε και να τον περιθωριοποιήσουμε, τόσο μέσα από τους χώρους της Αστυνομίας όσο και από την Κοινωνία μας!

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο αμερικάνικο λαό και τους συναδέλφους μας που διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν ενάντια στις αυθαίρετες τακτικές, τον ρατσισμό, την ανεργία, την ανέχεια!

Πρωτοβουλία Αστυνομικών