Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 23 άτομα για όπλα, ναρκωτικά και κλοπές

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • (6) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
  • (6) άτομα για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα κλοπής.
  • (1) άτομο για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας. Πρόκειται για 34χρονο αλλοδαπό, ο οποίος χθες το απόγευμα, εντοπίστηκε στην Π. Ε. Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας να κινείται με επιβατικό αυτοκίνητο μεταφέροντας εννέα (9) άτομα που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε, ενώ στο πλαίσιο του ελέγχου επέδειξε πλαστό έγγραφο και διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, συμμορία, αντίσταση και πλαστογραφία. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος μεταφοράς ερευνάται.
  • (8) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 50χρονου ημεδαπού, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε σχετικό Ένταλμα Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης για αποπλάνηση παιδιών κατ’ εξακολούθηση.
  • (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί όπλων

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.