Χαλκίδα: Τρεις συλλήψεις αλλοδαπών από το Λιμενικό

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών ηλικίας 19, 18 και 33 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες και μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, για παράβαση του Ν.2960/2001 ”Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”, σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. για τον 18χρονο και τον 33χρονο, καθώς και για παράβαση του Ν.3386/2005 για τον 33χρονο.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής παρακολούθησης, εντοπίστηκε βραδινές ώρες χθες,  ο 19χρονος στην περιοχή παραλίας Νέας Αρτάκης να έχει στην κατοχή του και να μεταφέρει μία  νάιλον συσκευασία που περιείχε έντεκα  πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και δύο  πακέτα καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50γρ.) έκαστο, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Ακολούθως, μεσημβρινές ώρες σήμερα, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω, όπου συνελήφθησαν ο 18χρονος και ο 33χρονος και εντοπίστηκαν 339 πακέτα τσιγάρων, των είκοσι (20) τσιγάρων έκαστο και 51 πακέτα καπνού, των πενήντα γραμμαρίων (50γρ.) έκαστο, διαφόρων επωνυμιών, το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, καθώς και το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ.