Μόρια: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. η δολοφόνος της 23χρονης Αφγανής

Συνελήφθη η 23χρονη Αφγανή που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σκότωσε με μια μαχαιριά στο λαιμό συνομήλικη ομοεθνή της στον καταυλισμό αιτούντων άσυλο της Μόριας

Σύμφωνα με την αστυνομία το αιματηρό επεισόδιο ήταν αποτέλεσμα διαπληκτισμού ανάμεσα στις δυο γυναίκες. Μετά το φόνο η 23χρονη τράπηκε σε φυγή.

Μετά τη σύλληψη της παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Διαβάστε το επίσημο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη, χθες (24-05-2020) στη Μυτιλήνη, με σχετικό ένταλμα Δικαστικής Αρχής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, 23χρονη αλλοδαπή, που ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή της σε περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού έτερης 23χρονης αλλοδαπής στη Μόρια της Λέσβου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες της 22-05-2020 σε δομή παραμονής αλλοδαπών στη Μόρια της Λέσβου, η 23χρονη δράστιδα, μετά από διαπληκτισμό, τραυμάτισε θανάσιμα την 23χρονη (θύμα) με μαχαίρι και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Σε βάρος της συλληφθείσας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι.

Τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.