Γέρακας: Δυο συλλήψεις με επεισοδιακό τρόπο – Χτύπησαν αστυνομικούς και ακολούθησε καταδίωξη

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 20-5-2020 στην περιοχή του Γέρακα, 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων και ενταλμάτων σύλληψης, καθώς και για πλαστογραφία και βία κατά υπαλλήλων και 53χρονος ημεδαπός για υπόθαλψη και βία κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., μετέβη στην περιοχή του Γέρακα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 46χρονου, ο οποίος διώκετο με εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις.

Απογευματινές ώρες, εντοπίστηκε να επιβαίνει σε μοτοσυκλέτα, στη θέα όμως των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει, για να ακινητοποιηθεί λίγο μετά από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που προσέτρεξαν στο σημείο.

Στο σημείο που ακινητοποιήθηκε, προσήλθε έτερος 53χρονος ημεδαπός ο οποίος εξύβρισε και απώθησε με τα χέρια του τους αστυνομικούς, επιχειρώντας να ματαιώσει τη σύλληψη του, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και αυτός και οδηγήθηκαν από κοινού στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Στην κατοχή του 46χρονου βρέθηκε πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσαν οι κάτωθι διωκτικοί τίτλοι:

  • Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -22- ετών για τα αδικήματα της απάτης και πλαστογραφίας
  • Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -7- ετών για απάτη, πλαστογραφία και εκβίαση
  • Τρία (3) Εντάλματα Σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών για απάτες, πλαστογραφία και διακεκριμένες κλοπές,
  •  Ένταλμα Βίαιης Προσαγωγής Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών για απάτες, πλαστογραφία και διακεκριμένες κλοπές

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.