Κρήτη: “Ξαναχτύπησαν” οι απατεώνες με τα τηλέφωνα – Κυρίως ηλικιωμένοι τα θύματα τους

“Ξαναχτύπησαν” τις προηγούμενες ημέρες οι απατεώνες με τις τηλεφωνικές απάτες, που παρά την εξάρθρωση κυκλώματος τους…
προηγούμενους μήνες από τις αστυνομικές αρχές, φαίνεται ότι κάποιοι συνεχίζουν ακάθεκτοι να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες και κυρίως ηλικιωμένους, αποσπώντας τους μικρά ή μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αυτή τη φορά άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε κάτοικο χωριού του νομού Ηρακλείου, προσποιούμενος τον αστυνομικό.

Η δικαιολογία γνωστή, όπως άλλωστε και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ένα τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη ένα συγγενικό πρόσωπο του θύματος.

Ο “αστυνομικός” λοιπόν ανέφερε στον ηλικιωμένο κάτοικο του χωριού ότι ο γιος του που μένει στην Αθήνα έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, με θύμα έναν νεαρό.

Για να μην έρθει αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της φυλακής ο γιος του, ο άγνωστος άνδρας προσπάθησε να πείσει τον ηλικιωμένο να του δώσει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Λογάριαζε όμως…χωρίς την κόρη του ηλικιωμένου.

Στο σπίτι του 75χρονου βρισκόταν εκείνη την ώρα η κόρη του, η οποία μόλις είδε τον πατέρα της να μιλάει στο τηλέφωνο προβληματισμένος, τον ρώτησε, τι συνέβαινε.

Μόλις κατάλαβε περί τίνος επρόκειτο, καθώς γνώριζε για τα αλλεπάλληλα κρούσματα που έχουν σημειωθεί σε αρκετές περιοχές του νησιού, άρχισε να ψάλλει τα εξ αμάξης στον απατεώνα από το τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω ηλικιωμένος έμαθε στη συνέχεια ότι ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί την προηγούμενη ημέρα σε συγχωριανό του, ο οποίος επίσης διαπίστωσε εγκαίρως ότι επρόκειτο για απάτη.