Ανείπωτη τραγωδία στο Λουτράκι – Τέσσερις νεκροί σε σπηλιά

Ανείπωτη τραγωδία στο Λουτράκι ξετυλίχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/05), καθώς εντοπίστηκαν μέσα σε σπήλαιο από την ΕΜΑΚ τέσσερις άντρες νεκροί

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που έχει στη διάθεσή του το CNN Greece, το σημείο όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις άνδρες είναι ιδιαίτερα δυσπρόσιτο -κάτι που δυσκόλεψε ιδιαίτερα και την επιχείρηση των Αρχών για την ανάσυρση των σορών.

Ανείπωτη τραγωδία στο Λουτράκι - Τέσσερις νεκροί άντρες σε σπηλιά
Ανείπωτη τραγωδία στο Λουτράκι – Τέσσερις νεκροί άντρες σε σπηλιά | Πηγή: CNN Greece

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν 21 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, στήθηκε σε σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι και οι διασώστες ανέσυραν τέσσερις άνδρες χωρίς τις αισθήσεις τους.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας από 34 έως 50 ετών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σοροί των θυμάτων έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου.

 

Ανείπωτη τραγωδία στο Λουτράκι - Τέσσερις νεκροί άντρες σε σπηλιά
Ανείπωτη τραγωδία στο Λουτράκι – Τέσσερις νεκροί άντρες σε σπηλιά | Πηγή: loutraki365.gr

Οι Αρχές διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο πέθαναν οι άνδρες, ωστόσο οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή είναι συγκεχυμένες.

Τραγωδία στο Λουτράκι: Έψαχναν για λίρες

Η ιστοσελίδα Loutraki365.gr υποστηρίζει πως οι άνδρες έψαχναν για λίρες και βρήκαν τραγικό θάνατο την ώρα που προσπαθούσαν να πυροδοτήσουν κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό. Στο σημείο εντοπίστηκε, κατά πληροφορίες, και μια γεννήτρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ίδιου μέσου, κάποιοι εξ αυτών φέρεται να βρέθηκαν νεκροί ενώ ακόμα κρατούσαν τα καλώδια στα χέρια τους.

Με βάση αυτό το σενάριο, άμεσα απαγορεύθηκε η κυκλοφορία προς το σημείο υπό τον φόβο κάποιας νέας έκρηξης, ενώ περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα, ξεκίνησε η επιχείρηση για την ανάσυρση των πτωμάτων.

Τις Αρχές ειδοποίησε μια γυναίκα που όπως αποδείχθηκε αργότερα ήταν η σύζυγος του ενός εκ των τεσσάρων θυμάτων. Μάλιστα, είχε μαζί της και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λουτρακίου κ. Γιώργο Γκιώνη, που μίλησε στο Open, όλα τα σενάρια για την τραγωδία ερευνώνται καθώς στο συγκεκριμένο σημείο δεν πηγαίνουν συνήθως για περιήγηση ή αναρρίχηση.