Ένωση Αθηνών: Ειδικά διαχωριστικά προστατευτικά (plexiglass) σε υπηρεσιακούς χώρους

Κύριε Αρχηγέ,

Από τις 4 Μαΐου 2020 έχει αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων που είχε αποφασίσει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση διασποράς του κορονοϊού και ως εκ τούτου ξεκίνησε και η ελεύθερη μετακίνηση των συμπολιτών μας. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι σταδιακά έχει ξεκινήσει και η αύξηση προσέλευσης του κοινού για ανακύψαντα περιστατικά στις Αστυνομικές Υπηρεσίες (έκδοση ταυτότητας, διαβατηρίων, ανανέωση αδειών μοτοποδηλάτων, γνήσια υπογραφής, γραφεία παραβάσεων – γραφεία πινακίδων, γραφεία αντιγράφων, γραφεία Αξιωματικών Υπηρεσίας, Λέσχες, εστιατόρια, επισκεπτήρια κ.λ.π.).

Φρονούμε ότι πρέπει άμεσα εκ μέρους της Υπηρεσίας να ληφθεί μέριμνα προκειμένου να τοποθετηθούν ειδικά διαχωριστικά (plexiglass), στους υπηρεσιακούς χώρους που υπάρχει απ΄ευθείας συναναστροφή με τους πολίτες ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι αστυνομικοί από τον κίνδυνο μετάδοσης του Covid-19 (κορονοϊού), ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων δημόσιων Υπηρεσιών οι οποίες έγκαιρα έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού τους.

Κύριε Αρχηγέ,

Είναι επιβεβλημένη (και ήδη έχει καθυστερήσει κατά την άποψή μας) η τοποθέτηση διαχωριστικού υαλοπίνακα στους υπηρεσιακούς χώρους όπου υπάρχει άμεση επαφή με το κοινό.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος