Προσποιήθηκε αντιδήμαρχο και εξαπάτησε γνωστό επαγγελματία της Λαμίας

Ο δράστης χρησιμοποίησε το γνωστό κόλπο με την κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό και κατάφερε να αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό από τον επαγγελματία

Επικοινώνησε μαζί του την Τετάρτη 29 Απριλίου και του είπε πως είναι αντιδήμαρχος δήμου της Φθιώτιδας και ήθελε να πάρει προϊόντα αξίας 750 Ευρώ. Ζήτησε και τον τραπεζικό λογαριασμό του επαγγελματία για να καταθέσει τα χρήματα.

Λίγο αργότερα όμως τον ενημέρωσε πως κατά την διάρκεια της κατάθεσης έκανε λάθος και αντί για 750 Ευρώ του κατέθεσε 7500 Ευρώ. Του έστειλε μάλιστα και την απόδειξη της κατάθεσης, που βέβαια ήταν πλαστή.

Ο επαγγελματίας όμως τον πίστεψε και κατέθεσε σε λογαριασμό του απατεώνα το ποσό που ήταν πάνω από την αξία των προϊόντων.

Λίγες ώρες αργότερα όμως το θύμα αντιλήφθηκε πως ήταν απάτη και ενημέρωσε την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα και γρήγορα έφτασαν στον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη. Πρόκειται για έναν 30χρονο κάτοικο Αττικής.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τέσσερα  τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων, μία τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Πηγή: tvstar.gr