Εσείς που κάνετε τόσο σαματά σήμερα, είστε αυτοί που πάτε στην εκκλησία 5 λεπτά πριν το “Δεύτε λάβετε φως”

Τι, όχι;

Βλέπουμε αφισοκολλήσεις για “ντου” στους Ναούς, ολόκληρα “σεντόνια” με μονόλογους στα social media, δήθεν Χριστιανούς που αντιστέκονται σθεναρά στα μέτρα της πανδημίας και, ω, του θαύματος, κάποιους σαπιοκοιλαράδες που δεν είχαν βγει για περπάτημα ποτέ, να σουλατσάρουν σε ότι πλατεία, πάρκο, ποδηλατόδρομος υπάρχει.

Αυτοί οι νεο-Έλληνες, είναι που κάνουν δήθεν επανάσταση του κ@λου, αντιδρώντας, έτσι για τον χαβαλέ.

Τύπισσες που θυμήθηκαν ξαφνικά ότι πρέπει να περπατήσουν και δεν είχαν βγει ποτέ από το σπίτι τους ούτε μέχρι το ψιλικατζίδικο για να πάρουν τα τσιγάρα τους. Ακόμα και εκεί, ή στέλνουν τον ντιλιβερά όταν παραγγέλνουν το φρέντο τους (νέα μόδα) ή παίρνουν το ανασφάλιστο, χωρίς λάστιχα και σέρβις αυτοκίνητό τους. Μπουνταλάδες και μπουνταλούδες. Αυτές οι τύπισσες που δεν τις χωράει το παντελόνι τους, θυμήθηκαν στα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης να γίνουν fit.

Ξαφνικά, βρήκαμε νέα καραμέλα. Την Ανάσταση πρέπει να πάμε όλοι οι Έλληνες Χριστιανοί να πάρουμε το Άγιον φως.

(ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ: Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να μην έχει κάνει Ανάσταση στην εκκλησία, είμαι Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος, κάνω την προσευχή μου και πηγαίνω στην εκκλησία όταν το έχω ανάγκη.)

Και συνεχίζω…

Σαματάς, φωνασκίες, αλλοφροσύνη και κακός χαμός. Από ποιους κύριοι;

Από τους “κλαρινογαμπρούς” και τις “ντίβες” που ντύνονται με τα μπουζουκορούχα τους, βάζουν μισό μπουκαλάκι πατσουλί και φτάνουν με τα φρεσκοπλυμένα ΙΧ τους 5 λεπτά πριν το “Δεύτε Λάβετε Φως” στην έξω από την εκκλησία, διπλοπαρκάρουν όπου βρουν, έχουν τις νεοπλουτίστικες λαμπάδες (με μπιχλιμπίδια και burberry περιτύλιγμα) και γίνονται μπουχός τρία λεπτά μετά το “Χριστός Ανέστη”; Τι είπα; Τρία; Ούτε καν.

Ποιος φωνάζει; Οι δηθενιές που βγάζουν το κινητό, τραβάνε σέλφι με φόντο τα πυροτεχνήματα και ποστάρουν stories στο instagram και το facebook και φαντασιώνονται την celebrytοζωή τους;

Τι, όχι;

Μήπως είμαι υπερβολικός; Ούτε καν. Κάθε χρόνο αυτό σχολιάζω. Αυτό μας έφαγε, αυτή είναι η κατάντια μας.

Και όλοι αυτοί που κάνουν σαματά λοιπόν, δεν τον κάνουν επειδή δεν θα κάνουν στάση από την εκκλησία για να πάρουν το Άγιον φως.

Κάνουν σαματά διότι δεν θα ποστάρουν φέτος στα stories τους, αλλά θα βλέπουν πλαστικές τύπισσες να δείχνουν τον πισινό τους στα challenge του tik tok.

Κάνουν σαματά διότι φέτος θα έχει μαγειρίτσα με την σπαστική μαμά και τον σπασίκλα μπαμπά και όχι Οικονομόπουλο (συγχώραμε Νικόλα) και Βέρτη (συγχώραμε και εσύ Νικόλα) μετά το “Χριστός Ανέστη”, με πιτζάμες και… αξυρισιές.

Αυτοί είμαστε…

Παρακολουθώ μέρες τώρα επί τούτου κάποια προφίλ χρηστών των social media, στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας. Έλληνες, Ελληνάρες πιο πολύ απ’ όλους μας, που φωνάζουν και ωρύονται για το lockdown, τις εκκλησίες και τα τόσα κακά που μας έχουν βρει με Μητσοτάκη, Τσιόδρα, Χαρδαλιά και κακούς μπάτσους.

Και μαντέψτε. Στις φωτογραφίες τους από το 2019, 2018, 2017, 2016 και ακόμα πιο πίσω, είδα ότι σας περιέγραψα πιο πάνω. Άγιο φως, μπουζούκια, κοκορέτσια και αρνιά και καμιά μπαλοθιά από τους πιο βαρύμαγκες.

Καθίστε στα αυγά σας φέτος λοιπόν και μην βγάλετε τσιμουδιά. Και προπάντων, μην φτερνιστείτε γιατί μπορεί να κολλήσουμε κορωνοϊό…

Καλή Ανάσταση σε όλους τους υγιείς σε Νου εν Σώματι συνΈλληνες