Στράτος Μαυροειδάκος: “Από τη Μ. Παρασκευή ΔΙ.ΑΣ. και Άμεση Δράση θα επιτηρούν ιερούς ναούς”

Ήδη από τα διόδια δεν περνάει κουνούπι, σχολίασε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ), Στράτος Μαυροειδάκος

«Ήδη στα διόδια δεν περνάει κουνούπι, στην Κεντρική Αγορά υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι επιτρέπουν από συγκεκριμένη πλευρά την είσοδο, από άλλη την έξοδο και να μη συνωστίζονται πάνω από 10 άτομα» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ), Στράτος Μαυροειδάκος, τοποθετούμενος για το πολυεπίπεδο σχέδιο αστυνομικού ελέγχου της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά τις ημέρες του Πάσχα τόσο στη μετακίνηση πολιτών όσο και στην κυκλοφορία οχημάτων.

«Σας ανακοινώνω επίσης ότι από Μεγάλη Παρασκευή άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ από κοινού με περιπολικά της Άμεσης Δράσης έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον να επιτηρούν ιερούς ναούς και εκκλησίες, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και εύχομαι να μη χρειαστεί να επέμβουμε» προανήγγειλε ο κ. Μαυροειδάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συμπλήρωσε δε πως η παρουσία των αστυνομικών θα είναι διακριτική και αθέατη. Ωστόσο οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο, θα είναι έτοιμες να επέμβουν, εφόσον κριθεί αναγκαίο -δηλαδή αν υπάρξουν συναθροίσεις πολλών ατόμων- καθώς το Κέντρο Συντονισμού θα έχει πλήρη εικόνα από όλους τους ναούς.

Ο κ. Μαυροειδάκος υπενθύμισε ακόμη πως υπάρχει διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση για 60 ημέρες των πινακίδων, αν φύγει κανείς από τη μία περιφερειακή ενότητα και πάει στην άλλη χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Έδωσε μάλιστα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως αν κάποιος φύγει με το αυτοκίνητό του από την Ηλιούπολη και πάει στη Γλυφάδα χωρίς να εμπίπτει σε καμία από τις επιτρεπόμενες κατηγορίες μετακίνησης και χωρίς να φέρει το σχετικό δικαιολογητικό (sms ή έγγραφο) θα έχει αυτό το πρόστιμο.