Η ΕΛ.ΑΣ. τους έπιασε τη στιγμή που πετούσαν μπάζα στον Μαρκόπουλο

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 3-4-2020 εντός ανενεργού λατομείου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, από αστυνομικούς του Α.Τ. Μαρκοπούλου, 4 άτομα ηλικίας 45, 53, 61 και 50 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος

Από την διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα στο ανωτέρω λατομείο, διαπιστώθηκε ότι 3 φορτηγά οχήματα τα οποία οδηγούσαν ο 53χρονος, ο 61χρονος και ο 50χρονος αντίστοιχα, είχαν εναποθέσει απόβλητα εκσκαφών κατεδαφίσεων. Επιπλέον εντοπίστηκε εκσκαφέας, ο οποίος προέβαινε σε εργασίες ομαλοποίησης των αποβλήτων, που είχαν αποθέσει τα φορτηγά. Ο οδηγός του εκσκαφέα τράπηκε σε φυγή και κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων ανευρέθη πρώτα το όχημα του εκσκαφέα ακινητοποιημένο και εν συνεχεία ο 50χρονος οδηγός του.

Μεσημβρινές ώρες της 3-4-2020 κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος με τη συνδρομή της Προϊσταμένης του Σώματος Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πραγματοποίησαν αυτοψία στον προαναφερόμενο χώρο όπου διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη διάθεση μεγάλου όγκου αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων κτιρίων.

Η ανεξέλεγκτη διάθεση των παραπάνω αποβλήτων, συνιστά υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ειδικότερα υποβάθμιση του εδάφους, διότι αλλάζει αφενός μεν, το φυσικό ανάγλυφο του εδάφους με αποτέλεσμα τη διαταραχή της δίαιτας των επιφανειακών υδάτων και αφετέρου δε, δημιουργεί υποβάθμιση του αέρα λόγω των μικροσωματιδίων που εκπέμπονται.

Τα φορτηγά οχήματα και ο εκσκαφέας κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.