Άγρια καταδίωξη και σύλληψη δυο Ρομά που έκλεβαν εταιρία το απόγευμα στην Ελευσίνα

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έλαβε σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης για συναγερμό σε εταιρία στο 19ο χλμ της Ν.Ε.Ο.Α.Κ.

Λίγο πριν την άφιξη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο σημείο, ενημερώνονται εκ νέου για πέντε Ρομά που ενεργούσαν εντός της εταιρίας αφαιρώντας μεταλλικά αντικείμενα. Όταν η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έφτασε στο σημείο, διαπίστωσε πως δυο Ρομά προσπαθούσαν να διαφύγουν πηδώντας παρακείμενη περίφραξη, για να μπουν εντός καταυλισμού που βρίσκεται κοντά στην εταιρια.

Η ομάδα ξεκίνησε την καταδίωξη και συνέλαβε άμεσα τους δυο Ρομά. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από δεκάδες Ρομά του καταυλισμού, με αποτέλεσμα να δεχθούν άγρια επίθεση με πέτρες, καδρόνια και σίδερα με απώτερο σκοπό να ελευθερώσουν τους συλληφθέντες κλέφτες.

Η έμπειρη και άρτια εκπαιδευμένη ομάδα με δεκάδες συλλήψεις στο ενεργητικό της, ενήργησε δυναμικά και με απόλυτο επαγγελματισμό, με αποτέλεσμα να καταφέρει να τρέψει το εξαγριωμένο πλήθος σε φυγή, ενώ πήρε τους 2 δράστες και απομακρύνθηκαν από το σημείο με ασφάλεια μέχρι να προσέλθουν και υπόλοιπες ομάδες ΔΙ.ΑΣ. για ενίσχυση.

Τα άτομα προσήχθησαν στο Τ.Α Ελευσίνας όπου και αναγνωρίσθηκαν από τον ιδιοκτήτη, ενώ δεν τραυματίστηκε κανένας αστυνομικός.