Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών: “Απαράδεκτος ο αυταρχισμός της αστυνομίας ενάντια σε γιατρούς και νοσηλευτές”

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ καταγγέλλουμε απερίφραστα την απαράδεκτη εισβολή αστυνομικών στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα, τη δίωξη συνδικαλιστών στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, την αυταρχική συμπεριφορά και την επιχείρηση εκφοβισμού των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών, των εργαζόμενων στην υγεία στα Νοσοκομεία άλλων πόλεων. Στόχος τους, που ασφαλώς υπαγορεύεται από την κυβέρνηση, να φιμώσουν τους υγειονομικούς και τους συνδικαλιστές, που σήμερα 7 Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, μέσα από συμβολικές κινητοποιήσεις και δράσεις, απαίτησαν στο όνομα του ελληνικού λαού, τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας του, με ένα δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Είναι  πασίδηλο ότι οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών και στο παρελθόν αλλά και τώρα με την πανδημία του κορονοϊού, ενοχλούν τις κυβερνήσεις γιατί αναδεικνύουν τις εγκληματικές τους παραλείψεις στον τομέα της δημόσιας υγείας, με την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας και την πλήρη απαξίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την εμπορευματοποίηση των νοσοκομείων, την ιδιωτικοποίηση της υγείας, τη θυσία των αναγκών του λαού στο βωμό του επιχειρηματικού κέρδους. Όμως, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές, η ΟΕΝΓΕ, έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στα αιτήματά τους του ελληνικού λαού, γιατί σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά όλοι καταλαβαίνουμε ότι ‘‘η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη γη’’.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ πολλές φορές ταχθήκαμε υπέρ της πλήρους ικανοποίησης των αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών και με  ανακοίνωσή μας χαιρετίσαμε τη σημερινή μέρα κινητοποιήσεων. Με ανακοινώσεις μας έχουμε σταθεί και στο πλευρό των εν ενεργεία συναδέλφων μας, που με τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού υποβοηθούν τον τιτάνιο αγώνα των υγειονομικών για την προστασία της υγείας του λαού στην παρούσα κρίση. Επίσης, τονίζαμε την αντίθεσή μας στα κατασταλτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, με στόχο να εκφοβίσει το λαό που διαμαρτύρεται και διεκδικεί την προστασία της υγείας του και τους καλούσαμε, σ’ αυτές τις δύσκολες για όλους συνθήκες να σταθούν συμπαραστάτες στη δοκιμασία του. 

Θεωρούμε λοιπόν, απαράδεκτη και καταδικαστέα τη στάση της αστυνομίας στα περιστατικά αυταρχισμού ενάντια στη πανελλαδική μέρα δράσης υγείας που διοργάνωσε η ΟΕΝΓΕ. Πρόκειται για ενέργειες που εναντιώνονται στα συμφέροντα του ελληνικού λαού, που αφορούν και τους ίδιους τους αστυνομικούς. Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν πρόκειται να φιμώσουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους συνδικαλιστές, το λαϊκό κίνημα. Οι αστυνομικοί, δεν πρέπει να ενεργούν ως τυφλά και βουβά όργανα επιβολής των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών της κυβέρνησης. Πρέπει και οι ίδιοι να υψώσουν φωνή, μέσα από τις συνδικαλιστικές τους ενώσεις, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των ίδιων, των οικογενειών τους, όλου του ελληνικού λαού.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ