Σύλληψη 33χρονου στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών για εισαγωγή ποσότητας κοκαινης βάρους 385 κιλών

Συνελήφθησαν 3 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στη μεταφορά, μέσω αεροπορικών διαδρομών, ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της Νότιας Αμερικής στη χώρα μας…

Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους -3- κιλών

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 8-11-2016, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 33χρονος ημεδαπός, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας από το Σάο Πάολο Βραζιλίας μέσω Ζυρίχης Ελβετίας.
Ο 33χρονος μετέφερε επιμελώς κρυμμένες στα τοιχώματα της αποσκευής του, τέσσερις (4) συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους τριών (3) κιλών. Στην κατοχή του επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ και μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης είχε στρατολογηθεί από 28χρονη ημεδαπή, στο πλαίσιο αναζητήσεων εκ μέρους του εγκληματικού δικτύου και ειδικότερα 42χρονου υπηκόου Νιγηρίας, μεταφορέων (couriers) για τη μεταφορά από χώρες της Νότιας Αμερικής στη χώρα μας ποσοτήτων κοκαΐνης.

Κατόπιν των ανωτέρω, βραδινές ώρες της 8-11-2016, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν την 28χρονη ημεδαπή και τον 42χρονο υπήκοο Νιγηρίας και τους συνέλαβαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.