Συναγερμός στο Λιμενικό: Τουρκικό δεξαμενόπλοιο έπλεε ύποπτα μεταξύ Σάμου και Χίου

αλλοδαπών

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο κεντρικό Αιγαίο

Ένα παλιό τουρκικό δεξαμενόπλοιο που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Αλί Αγά, σύμφωνα με την Καθημερινή, εντοπίστηκε χθες στις 8:30 το πρωί να πραγματοποιεί ύποπτους πλόες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου, κινούμενο άλλοτε στα διεθνή και άλλοτε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ένα Πλοίο Ανοικτής Θάλασσας του Λιμενικού πήρε εντολή να κινηθεί κοντά στο τουρκικό δεξαμενόπλοιο, στην περιοχή βρισκόταν και καράβι του Πολεμικού Ναυτικού. Τα στελέχη του Λιμενικού προχώρησαν σε ενέργειες αναγνώρισης του πλοίου με τον καπετάνιο του να μην ανταποκρίνεται.

Σύμφωνα με πηγές ακολούθησαν από ελληνικής πλευράς νέες κινήσεις καθώς και προετοιμασία για επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού στο πλοίο. Το δεξαμενόπλοιο στις 12:30 το μεσημέρι και ενώ ήταν κοντά στο Αγαθονήσι άλλαξε πορεία και επέστρεψε στα τουρκικά χωρικά ύδατα κινούμενο νότια με κατεύθυνση προς Ρόδο.

Πηγές του Λιμενικού ανέφεραν πως τα χαρακτηριστικά του πλοίου προσομοίαζαν με εκείνα του δεξαμενόπλοιου που προσάραξε στην Κέα στις 16 Μαρτίου. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι παρότι δεν επιβεβαιώθηκε, θεωρείται πιθανό να μετέφερε μετανάστες στην Ελλάδα.