Απίστευτες δικαιολογίες πολιτών προς τους αστυνομικούς με ιστορίες καθημερινής τρέλας από απείθαρχους

«Πάω να κάνω έρωτα», «άφησα νηστικό το σκυλί», «βγήκα γιατί μιλάω με τον εαυτό μου στον καθρέφτη», είναι μερικές από τις απίστευτες δικαιολογίες πολιτών προς τους αστυνομικούς, για να αποφύγουν το πρόστιμο

Απίθανες δικαιολογίες προκειμένου να καταφέρουν να βγουν από τα σπίτια τους έστω και για λίγες ώρες, εφευρίσκουν οι πολίτες σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν την εντολή ελεγχόμενης μετακίνησης.

Έτσι, λοιπόν, πέραν των γνωστών αιτιάσεων που αφορούν τις επισκέψεις σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και μετακινήσεις που σχετίζονται με την εργασία, πολίτες επιδεικνύουν στους αστυνομικούς χειρόγραφα, στα οποία μεταξύ άλλων επισημαίνουν πως βγήκαν από το σπίτι προκειμένου να… κάνουν έρωτα με τη σύντροφό τους.

Ενδεικτικό της… αναγκαιότητας των πολιτών να βγουν από τα σπίτια τους, έστω και για λίγο,. αποτελεί το γεγονός πως σε διάστημα μόλις τριών ημερών στάλθηκαν 4.400.000 sms στον αριθμό 13033 για κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Την πρώτη ημέρα λειτουργίας του συγκεκριμένου αριθμού, την 23η Μαρτίου, στάλθηκαν 1,3 εκατομμύρια μηνύματα. Στο δεύτερο 24ωρο, το 13033 διεκπεραίωσε 1,8 εκατομμύρια έγκυρα μηνύματα σχέση με το πρώτο 24ωρο παρουσιάστηκε αύξηση στον μηνυμάτων κατά 38,5%. Το τρίτο 24ωρο στάλθηκαν 1,3 εκατομμύρια μηνύματα.

Οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τους σχετικούς ελέγχους για την τήρηση των προβλεπόμενων μετακινήσεων στους δρόμους,
έχουν ακούσει κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, δεν προλαβαίνουν να ακούσουν τις δικαιολογίες, καθώς οι πολίτες δεν σταματούν σε ελέγχους! Πολλοί είναι οι μοτοσικλετιστές που αντί να ακινητοποιήσουν τα οχήματα τους όταν οι αστυνομικοί τούς κάνουν σήμα να σταματήσουν, αναπτύσσουν ταχύτητα και γίνονται… καπνός.

Ένας πολίτης που εντοπίστηκε να περπατάει στο κέντρο της Αθήνας, σε ερώτηση των αστυνομικών για τον λόγο που βγήκε
από το σπίτι, απάντησε πως λόγω της καραντίνας είχε φτάσει ένα σημείο πριν ξεκινήσει να μιλάει στον εαυτό του στον καθρέφτη!

Ένας άλλος πολίτης που εντοπίστηκε να οδηγεί σε παραλιακό σημείο της Αττικής, υποστήριξε στους αστυνομικούς πως έπρεπε να μεταβεί άμεσα στο εξοχικό του, καθώς είχε αφήσει νηστικό το σκυλί επί πέντε μέρες, λόγω καραντίνας!

Πολλοί είναι και οι πολίτες που έστειλαν μήνυμα με το οποίο ζητούσαν κατ΄ εξαίρεση άδεια μετακίνησης για να αθληθούν, αλλά τελικά βρέθηκαν σε παγκάκια πάρκων να συζητάνε με τους φίλους τους και να σχολιάζουν τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό.

Οι ηλικιωμένοι και ιδιαίτερα οι μοναχικοί άνθρωποι έχουν εντοπιστεί να κυκλοφορούν με 3 και 4 χειρόγραφα χαρτιά με τα οποία δικαιολογούν την παρουσία τους στο δρόμο και αναλόγως τον έλεγχο επιλέγουν ποιο θα επιδείξουν στους αστυνομικούς.

Μια από τις πλέον απίθανες δικαιολογίες κατέγραψαν οι αστυνομικοί στο Αγρίνιο
Εκεί κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντοπίστηκε νεαρός Ρομά, να φέρει χειρόγραφη βεβαίωση στην οποία έγραφε πως έχει βγει από το σπίτι, γιατί «πάω να κάνω έρωτα». Μάταια προσπάθησε να πείσει τους αστυνομικούς για το ορθόν της αιτιολογίας του, που του επέβαλαν πρόστιμο 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.

Στο Αίγιο ένα ζευγάρι βγήκε νομότυπα εκτός σπιτιού μόνο που στην κατοχή τους είχαν 92 γραμμάρια ηρωίνη! Ετσι, μετά τον έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί για την τήρηση των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού σε ζευγάρι που επέβαινε σε αυτοκίνητο, τους έπεσε από το αμάξι ένα «βραχάκι» ηρωίνης! Ο 41χρονος άνδρας και η 39χρονη γυναίκα μπορεί να γλίτωσαν το πρόστιμο των 150 ευρώ, αλλά συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών!

Δίχως τέλος, στο μεταξύ, «πέφτουν» τα πρόστιμα στους απείθαρχους πολίτες που συνεχίζουν να κινούνται ασκόπως παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού. Εχουν βεβαιωθεί 17.358 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Κάτι που μεταφράζεται σε 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή, σε όλη τη χώρα από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν εντοπιστεί 337 καταστηματάρχες που άνοιξαν τα καταστήματά τους παρά τη σχετική απαγόρευση και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ανά άτομο, κάτι που μεταφράζεται σε 1,6 εκατομμύρια ευρώ.