Εθελοντική αιμοδοσία της Ε.ΑΣ.Υ.Α. τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 06 Απριλίου 2020 και από ώρες 09:00 έως 13:00, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών στην αίθουσα του ΚΕ.ΜΕ.Α. (είσοδος από παλιές Σχολές Μεσογείων).

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, θέλοντας να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη σκληρή μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και οι συνάδελφοί μας καθημερινά στο δρόμο για να   εφαρμόζουν τα αναγκαία μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση  της εξάπλωσης του κορονοϊού, αποφασίσαμε όπως σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Σωτηρία» το οποίο στεγάζει την τράπεζα αίματός μας, η ποσότητα του αίματος που θα συγκεντρωθεί να διατεθεί εξ’ ολοκλήρου για τις ανάγκες του «Σωτηρία», το οποίο αποτελεί ένα από τα εξειδικευμένα Νοσοκομεία για κρούσματα του covid-19.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Η τράπεζα αίματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών η οποία λειτουργεί εδώ και δύο δεκαετίες, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά. Το αίμα που συγκεντρώνεται σε τακτική μηνιαία αιμοδοσία, χρησιμοποιείται, τόσο για τις ανάγκες των μελών μας, όσο και συγγενικών τους προσώπων όταν παραστεί ανάγκη κάλυψης σε αίμα.

Συνάδελφοι, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη αυτή την ώρα είναι στοιχεία που απαραίτητα πρέπει να έχουμε για να βγούμε όλοι μαζί από αυτόν τον εφιάλτη.

Επιπρόσθετα, στους εθελοντές αιμοδότες χορηγείται τετραήµερη (4ήμερη) ειδική άδεια αιμοδοσίας κάθε φορά που προσφέρουν αίμα προς χρήση των Τραπεζών αίματος των συνδικαλιστικών Ενώσεων (υπ΄αριθμ.1005/16/1013162 από 25/05/2016 διαταγή Α.Ε.Α).

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδίας, τόσο τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ για την συμβολή του στην διοργάνωση της αιμοδοσίας, όσο και την Διοίκηση του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) για την παραχώρηση της αίθουσας.

Το  αίμα δεν παράγεται

 Μόνο χαρίζεται

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος