Αστυνομικός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: “Κύριε υπουργέ η κατάσταση έχει ξεφύγει”

Κύριε υπουργέ η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το τελευταίο διάστημα ζούμε στιγμές βγαλμένες από ταινία θα πρέπει να παρθούν μέτρα για να προστατέψουμε τους συναδέλφους μας να προστατέψουμε το θεσμό της ελληνικής αστυνομίας.

Σε διάστημα ενός μηνός είχαμε το θανάσιμο τραυματισμό δυο γυναικών από πυρά συναδέλφου και πριν λίγες μέρες την αυτοκτονία συναδέλφου μας και τα δυο εξίσου λυπηρά.

Θα πρέπει να παρθούν μέτρα ώστε να μη ξαναζήσουμε τέτοιες τραγικές καταστάσεις.

Αρχικά θα μπορούσε να γίνει πρώτον τοποθέτηση ντουλαπιών οπλισμού σε όλες τις υπηρεσίες (όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες του εξωτερικού) ώστε να αφήνουν οι συνάδερφοι μετά το πέρας της υπηρεσίας τον ατομικό οπλισμό τους και να τον αναλαμβάνουν στην αρχή της υπηρεσία τους.

Δεύτερον να γίνει αποκέντρωση της αστυνομίας δηλαδή ανεξαρτήτου βαθμού και μορίων βάλτε ένα πλαφόν στη χειρότερη μόλις συμπληρώνει τα 15 χρόνια να μπορεί να φύγει κανείς να πάει στον τόπο συμφερόντων του (έτσι δε θα χρειάζεται να δημιουργήσει κάποιος οικογένεια βιαστικά και αναγκαστικά, να κάνει ψεύτικους γάμους, να κάνει αμοιβαίες μεταθέσεις επι πληρωμή)

Aυτά τα λίγα είναι μια αρχή και μπορεί να δώσουν πάρα πολλά στο μέλλον! Δώστε τέτοιου είδους κίνητρα για να μη σταματήσουν οι συνάδερφοι να ονειρεύονται…

Εν ενεργεία Αστυνομικός