Κορονοϊός: 49 νεκροί – 82 νέα κρούσματα – 1.314 στο σύνολο

Αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, το υπουργείο Υγείας. Καταγράφηκαν 82 νέα και άλλα 20 σε κρουαζιερόπλοιο. Ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 1314

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, 82 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Επίσης, καταγράφηκαν 20 κρούσματα σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιο, ενώ έχουν ελεγχθεί 387 άτομα από τον ΕΟΔΥ ήτοι το σύνολο του πληρώματος. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε στα 1314 .

Ο κ. Τσιόδρας, τόνισε ακόμα ότι έχουν καταγραφεί 7 νέοι θάνατοι με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 49 (37 ανδρες και 12 γυναίκες). Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη και στο 96% είχαν κάποιο επικείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα πέντε δήμοι

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πως τίθεται σε καραντίνα η δημοτική ενότητα της Μεσοποταμίας, ενώ αυστηροποιούνται τα μέτρα σε πέντε δήμους, τρεις στην Καστοριά και δύο στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης. Σε αυτές τις περιοχές θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το επόμενο πρωί.

Παράλληλα, αναστέλλονται τα εξής:

  • Παροχή βοήθειας σε άτομα που χρήζουν βοηθείας. Η βοήθεια θα παρέχεται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Μετάβαση σε τελετή. Εξαιρούνται οι κηδείες, στις οποίες μπορούν να μεταβούν μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού.
  • Σύντομη μετακίνηση για σωματική άσκηση ή βόλτα κατοικίδιου. Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε τα πάνε βόλτα για μόλις 15 λεπτά πέριξ της κατοικίας τους.

Επίσης, ενημέρωσε πως ανεστάλη προληπτικά η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ηλίου.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα έξω από τις τράπεζες, λέγοντας πως κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που εκτίθενται τόσο εκείνοι όσοι και οι οικογένειες τους.

Τόνισε πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ότι ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και πως η κατάσταση είναι ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.