Κορονοϊός: 38 οι νεκροί στην Ελλάδα – 95 νέα κρούσματα

Αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής, το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 38 άνθρωποι, ενώ έχουν διαπιστωθεί συνολικά 1156 κρούσματα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής, 95 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε στα 1156. Τα περισσότερα από τα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης 6 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 38. Από το σύνολο των θανόντων οι 29 είναι άνδρες και οι 9 γυναίκες. Η μέση ηλικία των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 71 έτη. Το 92% των θανάτων αφορούν ηλικιωμένους, ήτοι 70 ετών και άνω, ή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το 58% είχαν κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 69 άτομα τα οποία έχουν διασωληνωθεί. Από τους διασωληνωμένους οι 47 είναι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών ή έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Οι περισσότεροι δε, είναι άνδρες. Η μέση ηλικία αυτών είναι τα 66 χρόνια.

Επίσης από την αρχή της επιδημίας έχουν διενεργηθεί 15151 διαγνωστικά τεστ για κρούσματα.