Έβρος: Έφτασε το πρώτο τεθωρακισμένο όχημα Typhoon της ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

τεθωρακισμένο όχημα

Το πρώτο τεθωρακισμένο όχημα Typhoon από τα κατασχεμένα οχήματα που εντάχθηκαν στο στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας έφτασε στον Έβρο

Το όχημα θα ενταχθεί άμεσα στις δυνάμεις που περιπολούν στα σύνορα.

Πρόκειται για ένα από τα οκτώ οχήματα που είχαν κατασχεθεί το 2015 και ήταν αφημένα στο Τελωνείο του Πειραιά. Το προηγούμενο διάστημα, και λόγω των συνθηκών στον Έβρο, προχώρησε με ταχύτατες διαδικασίες η αποδέσμευσή τους για ν’ αποδοθούν στη συνέχεια στην ΕΛ.ΑΣ.

Τα οχήματα αυτά είχαν εντοπιστεί στις 14/5/2015 νότια της Κρήτης από το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή και τις ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, στο αμπάρι του φορτηγού πλοίου Μ/V «Tychy».

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα «La Spezia» της Ιταλίας και είχε προορισμό το λιμένα «Κhalid» της Λιβύης, μέσω του λιμένα «Deringe» της Τουρκίας. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του προς την Λιβύη το πλοίο βρέθηκε νότια της Κρήτης και με βάση πληροφορίες που υπήρχαν για το φορτίο του πλοίου, οι Ελληνικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αυτή την αιφνιδιαστική και επιτυχημένη επιχείρηση.

Επί των πλοίων βρέθηκε το προαναφερθέν φορτίο, το οποίο αργότερα δεσμεύτηκε στο Πειραιά σύμφωνα με τις απαγορεύσεις της παραγράφου 9 της απόφασης 1970/2011 του ΟΗΕ, ως στρατιωτικός και παραστρατιωτικός εξοπλισμός του οποίου απαγορεύεται η άμεση ή η έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά στη Λιβύη.

Το τεθωρακισμένο όχημα MRAP Τyphoon GSS-300 έχει μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα και βάρος 12,5 τόνους. Έχει διμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει 8 άρτια εξοπλισμένους στρατιώτες/αστυνομικούς.

Δείτε το βίντεο από το thrakinea.gr: