Ένωση Αθηνών: Οι Έλληνες Αστυνομικοί τοίχος προστασίας για την Κοινωνία

Οι Έλληνες Αστυνομικοί τοίχος προστασίας για την Κοινωνία, θα είμαστε παντού όταν το καθήκον μας καλεί, ώστε να μείνει η κοινωνία ασφαλής μέχρι να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης

Την ώρα που η Χώρα μας βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση που έχουν αντιμετωπίσει οι μεταπολεμικές γενιές, ο Έλληνας αστυνομικός καλείται να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην κοινωνία. Ήταν προφανές και απολύτως λογικό ότι μετά τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι αστυνομικοί θα αναλάμβαναν το δύσκολο έργο της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων  κυκλοφορίας που η Κυβέρνηση αποφάσισε.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εκείνους τους συναδέλφους που θα κληθούν να εφαρμόσουν τα αναγκαία μέτρα, για όσο καιρό αυτά διαρκέσουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίσει να εξοπλίζει το προσωπικό της με τα απαραίτητα για την προστασία τους υλικά, (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά) ως οφείλει, όπως πρώτη και εγκαίρως η Ένωσή μας επισήμανε. Αδήριτη όμως είναι η ανάγκη να συνεχίσουν να εφοδιάζονται απρόσκοπτα οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. με υγειονομικό υλικό.

Απαραίτητη επίσης κρίνουμε την έκδοση εγκυκλίου που θα προβλέπει ρητά τα  νέα καθήκοντα των εμπλεκομένων συναδέλφων μας, ώστε να αποφευχθούν τυχόν διενέξεις με πολίτες που  δεν συνεργάζονται.

Αγαπητοί συμπολίτες, ως εργαζόμενοι αστυνομικοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ (εξαιτίας της αποστολής μας) που έχετε πολλοί από εσάς να «ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ».

Θα είμαστε παντού όταν το καθήκον μας καλεί, ώστε να μείνει η κοινωνία ασφαλής μέχρι να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης.

Από την πρώτη στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί της βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους όλων των Υπηρεσιών αρμοδιότητάς της, ώστε να υπάρχει άμεσα καταγραφή όλων των προβλημάτων που ανακύπτουνπροκειμένου διαβιβαστούν στην Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για να επιλυθούν.

Κλείνοντας, έχουμε ακράδαντα την πεποίθηση ότι οι όποιες εμφανίσεις εκπροσώπων αστυνομικών στα Μ.Μ.Ε. πρέπει να γίνονται τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας (τηλεφωνικά ή με εφαρμογές τηλεδιάσκεψης), να είναι στοχευμένες και πάντα στο πλαίσιο στήριξης των συναδέλφων μας, καθώς και όλης της κοινωνίας που υποφέρει. Δεν είναι άλλωστε ώρα αυτοπροβολής, αλλά ώρα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης.