Αστυνομικός: “Οι περιορισμοί για τους επιβαίνοντες σε όχημα ισχύουν για τα περιπολικά;”

Σύμφωνα με το άρθρο 1ο παράγραφος 5 της υπ’ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π οικ 20036 απόφασης αναφορικά με την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνο- ϊού COVID-19 αναφέρει τα εξής:
«5. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν σε περι- ορισμένη συχνότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, διασφαλίζοντας επαρκή κίνηση ιδίως κατά τις ώρες κίνησης των εργαζομένων. Επιβατηγά, δημόσιας και ιδιωτικής χρήσεως, οχήματα κυκλοφορούν για τους λόγους της παρ. 2 της παρούσας μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη.»
Μπορεί ναι μεν η αναφορά να ισχύει για τους πολίτες και η άρση του περιορισμού να αφορά αστυνομικούς κλπ σχετικά με την εκπλήρωση των καθηκόντων ,
ΟΜΩΣ ο ιός δεν αναχαιτίζεται εύκολα και ΕΠΕΙΔΗ τα μέτρα κλιμακώνονται,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ:
Μπορούν πλέον να επανδρώνονται υπηρεσιακά  οχήματα τύπου επιβατηγού άνω των δυο ατόμων ;
Τα υπηρεσιακά λεωφορεία μέχρι ποσά άτομα μπορούν να μεταφέρουν;
Θα χορηγηθούν μάσκες , γάντια και προστατευτικά γυαλιά με οδηγία για πλύση των γαντιών με αντισηπτικό υγρό για κάθε όχημα έπειτα από κάθε έλεγχο με πολίτη ;
Ενθυμούμενος το πρώτο πράγμα που μας μάθανε στη σχολή είναι ότι η στολή και το περιπολικό δεν μας παρέχει καμία προστασία σε περίπτωση συμπλοκής ή τροχαίου , αν δεν εφαρμόσουμε τα απαραίτητα μέτρα αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας.
Κι επειδή πλέον έχουμε έναν ομολογουμένως διά των πιο επισήμων χειλέων αόρατο εχθρό σε πόλεμο , πρέπει να προσαρμοστούμε.
Όσο θα εντείνεται η πανδημία, τόσο πρέπει να εντείνουμε τα μέτρα αυτοπροστασίας για το δημόσιο συμφέρον.
Ήτοι, προτείνεται:
Τα ερωτήματα να αναστραφούν ως προτάσεις και πέραν αυτών γνωρίζοντας πως είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες με τα παρόντα οχήματα, να επιταχθούν τα κατασχεμένα οχήματα, επιβατηγά, κλούβες και σκάφη που εκκρεμούν για δίκες και να χαρακτηριστούν άμεσα ως οχήματα άμεσου ανάγκης σε ΕΛ.ΑΣ., Ε.Σ., Λ.Σ., ΕΣΥ και ΕΟΔΥ.
Πληρώματα των δυο σε κάθε όχημα.
Στα υπηρεσιακά λεωφορεία να μεταφέρουν διμοιρίες στο μισό αριθμό των θέσεων  με διαχωριστικό πλεξιγκλάς για τον οδηγό.
Από αυτή την κρίση θα βγούμε όλοι μαζί! Θα νικήσουμε!
Μιχάλης Αβέλλας 
Αστυνομικός