Μήνυμα Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος για την 25η Μαρτίου

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος για την 25η Μαρτίου


Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πενταετείς Πυροσβέστες/ριες Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Συμβασιούχοι και Εθελοντές Πυροσβέστες.

Ο απανταχού ελληνισμός γιορτάζει σήμερα διπλά. Το ξεσηκωμό του γένους μας κατά του τούρκου δυνάστη, καθώς και το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για την έλευση του Θεανθρώπου στη γη.

Η 25η Μαρτίου είναι η ημέρα εκείνη που το έθνος μας ευαγγελίστηκε την ελευθερία του. Είναι η ημέρα που μας φέρνει στη μνήμη τη γενναία απόφαση και τα ηρωικά κατορθώματα των ανθρώπων εκείνων που είχαν τη θέληση να αποτινάξουν τον τυραννικό ζυγό.

Παράλληλα, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Η Εκκλησία μετά την Άλωση, υπήρξε η κιβωτός του Έθνους. Η πίστη στο Θεό, ήταν η ελπίδα που γλύκαινε τον πόνο του Έλληνα και κρατούσε άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας.

Η 25η Μαρτίου κάθε χρόνο, είναι η ημέρα της εθνικής μας αφύπνισης, που μας υποχρεώνει να ξαναθυμηθούμε την ιστορική μας κληρονομιά, τις εθνικές μας παρακαταθήκες, το ιερό χρέος όλων μας, το μεγαλείο και τα ιδανικά της φυλής μας. Φέτος, λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών που βιώνουμε, για πρώτη φόρα δε θα αποτίσουμε τις αρμόζουσες τιμές στους ήρωές μας, μέσω των καθιερωμένων παρελάσεων και της κατάθεσης στεφάνων, αλλά θα τους αποδώσουμε τις τιμές και το σεβασμό που τους οφείλουμε, με τη θέση που θα πάρουμε στη μεγάλη μάχη που δίνει η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή.

Ήρθε η στιγμή να δείξουμε έμπρακτα ότι είμαστε επάξιοι συνεχιστές των προγόνων μας. Διανύουμε δύσκολες ημέρες και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όμως ο λαός μας, έχει περάσει και άλλοτε από συμπληγάδες, έχει και άλλοτε δοκιμαστεί, μα πάντα ενωμένος ξεπέρασε όλα τα εμπόδια. Έχοντας λοιπόν ως φωτεινό παράδειγμα τις πράξεις τους, θα πορευτούμε και τώρα.

Με αφορμή την επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας, σας καλώ να εμπνευσθούμε από την ομοψυχία και την αγωνιστικότητα των προγόνων μας .Είμαι βέβαιος πως θα επιδείξετε τον ίδιο ζήλο, πως θα δώσετε ισάξιο αγώνα, προκειμένου να προστατεύσετε τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας.

Είμαι βέβαιος πως θα κρατήσετε ψηλά το Πυροσβεστικό φρόνημα και θα βρίσκεστε πάντα μπροστά στην πρώτη γραμμή, στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει η χώρα μας !

Η πατρίδα μας, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, μας χρειάζεται και θα είμαστε παρόντες όπου και όπως μας ζητηθεί!

Εύχομαι ολόψυχα υγεία και δύναμη σε όλους!

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 !

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ !