Λαμία: Ο δικηγόρος της ανήλικης ΑμεΑ καλεί “να ανοίξουν τα στόματα…” (βίντεο)

Ο δικηγόρος της ανήλικης ΑμεΑ μιλάει για την υπόθεση που συγκλόνησε το πανελλήνιο. Καλεί “να ανοίξουν τα στόματα στη Λαμία…”

Μετά από μια εξαντλητική και μαραθώνια διαδικασία, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (5/3) στο Κακουργιοδικείο Άμφισσας,  που ο πατέρας “συνηγορούσε” και οι δύο φίλοι κακοποιούσαν την ΑΜΕΑ κόρη, μια υπόθεση που είχε σοκάρει το πανελλήνιο, ο δικηγόρος της οικογένειας ο κος Γιώργος Ρεντίφης μας εξηγεί τι ειπώθηκε στο δικαστήριο, τι ακούστηκε αλλά και επισημαίνει την ανάγκη “να ανοίξουν τα στόματα…”

Αναφερόμαστε στην υπόθεση που είχε σοκάρει το Πανελλήνιο τον περασμένο Μάιο με την αποκάλυψη υπόθεση ασέλγειας από δύο “φίλους” της οικογένειας σε περιοχή της Λαμίας σε βάρος ανήλικης ΑμεΑ αλλά και με τη συναίνεση του ίδιου του πα-τέρα! Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά την παρέμβαση του ειδικού σχολείου που φοιτά η κοπέλα!

Όποιος παρακολούθησε τη διαδικασία, είδε και άκουσε την Εισαγγελέα να είναι καταπέλτης και ζήτησε να τιμωρηθούν με τις πιο βαριές ποινές κάθειρξης όπως και επιβλήθηκαν! Ο πα-τέρας ως απλός συνεργός τιμωρήθηκε με έξι χρόνια κάθειρξη, αλλά οι δύο φυσικοί αυτουργοί τιμωρήθηκαν με ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ  χωρίς η έφεσή τους να έχει ανασταλτική δύναμη για κανέναν εκ των τριών. Μάλιστα όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.

Τραγικοί μάρτυρες τα 4 άλλα αδέρφια του θύματος, με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την παιδική τους ηλικία με τον συγκεκριμένο πατέρα να μην αφήνουν καμία αμφιβολία για την κακοποίηση τους! Στις καταθέσεις τους τα παιδιά περιέγραψαν εκτός από τις περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος της ανήλικης αδερφής τους που υπέπεσαν στην αντίληψή τους και για τις συνθήκες που βίωναν σε ένα σπίτι – στάβλο με ξύλο και απειλές από τον ίδιο τους τον πατέρα.

Οι τρεις άνδρες απολογήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, με τον πρώτο κατηγορούμενο, να παραδέχεται ότι είχε πάει με το κορίτσι δύο φορές, ενώ αντίθετα ο δεύτερος άνδρας επέμενε στην αθωότητά του. Όσο για τον πατέρα, όπως παρατήρησε και η Εισαγγελέας έδειξε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την περιουσία του παρά για την κατάσταση όχι μόνο της κόρης του αλλά και για τα άλλα τέσσερα παιδιά του.

Η καταγγελία άλλωστε για ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της μικρής υπήρχαν στα συρτάρια των «αρμόδιων» υπηρεσιών από το 2016!

Πηγή