Έτσι εξουδετερώθηκε η νάρκη στη Σκόπελο – Φωτογραφίες από την επιχείρηση

επιχείρηση

Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης και κατόπιν εξουδετέρωσης της θαλάσσιας νάρκης που βρίσκονταν από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στο Λουτράκι Σκοπέλου. Από τις 07:00 πμ. είχε κινητοποιηθεί ο Δήμος και οι Αρχές Ασφαλείας ώστε να εκκενωθεί ο οικισμός του Λουτρακίου για λόγους ασφαλείας. Επίσης είχε απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων προς Λουτράκι, ώσπου να τελειώσει η επιχείρηση.

Γύρω στις 08:00 πμ. ξεκίνησε η 7μελής ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού με δύτες της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών, την ανέλκυση  της νάρκης από τον βυθό. Δεν ήταν και εύκολο το εγχείρημα διότι είχε “βραχωθεί” σε ένα σημείο και ήθελε ώρα να ελευθερωθεί. Αυτό κράτησε περίπου 4 ώρες να ελευθερωθεί και έπειτα να συρθεί με ειδικό μπαλόνι ανοιχτά στη γύρω περιοχή.
Ο τόπος όπου είχε επιλεχθεί ήταν κοντά στη περιοχή της Αρμενόπετρας, για όσους γνωρίζουν.

Τέλος οι δύτες της ειδικής μονάδας καταστροφών την περιέβαλαν με εκρηκτικά και κατόπιν την πυροδότησαν περί τις 14:00μμ. Τέλος καλό όλα καλά και ιδιαίτερα για τους κατοίκους και επαγγελματίες του Λουτρακίου, που είχαν χρόνια τώρα, από τότε που είχε εντοπιστεί, έναν μεγάλο φόβο για την ασφάλειά τους. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη νάρκη είχε εντοπιστεί από έναν Γλωσσώτη, τον Θρασύβουλο Δεναξά πριν 3,5 χρόνια περίπου, ο οποίος είχε ενημερώσει τις αρχές. Πολλά συγχαρητήρια να δώσουμε σε όλους τους φορείς που συνέβαλαν, ώστε να τελειώσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής.