Συνελήφθησαν οι νεοναζί που βρέθηκαν στη Λέσβο και στην Καβάλα

νεοναζί

Συνελήφθησαν οι νεοναζί από τη Γερμανία που βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο και στην Καβάλα

Τις τελευταίες μέρες ομάδα νεοναζί από τη Γερμανία και την Αυστρία και συγκεκριμένα από Κίνημα «Identitäre Bewegung» ή στα αγγλικά «Identity Movement» (Κίνημα Εθνικής Ταυτότητας), γνωστό στις Ευρωπαϊκές Αρχές για ρατσιστικές επιθέσεις και με ανάλογο ιστορικό συλλήψεων, βρέθηκαν στον Έβρο και στη Μυτιλήνη προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ από τη Γερμανία, λέγοντας, σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης της Λέσβου, ότι «Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα».

Τα μέλη του εν λόγω Κινήματος προσήχθησαν από την Αστυνομία στη Λέσβο και στην Καβάλα την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, όπως επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Διαβάστε επίσης: Μυτιλήνη: Γερμανοί ακροδεξιοί φώναζαν «Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα»

«Δυστυχώς (σ.σ.: τα μέλη των νεοναζιστικών οργανώσεων) ήταν δημοσιογράφοι και προσήχθησαν. Όλοι οι αυτόκλητοι (σ.σ.: πολιτοφύλακες) δεν έχουν καμία θέση και απομονώνονται, όπως έγινε χθες στην Καβάλα και στη Λέσβο (…) Ένας Ευρωπαίος πολίτης πρέπει να συλλαμβάνεται; Άνθρωποι όπως αυτοί προσήχθησαν και θα απομονωθούν τόσο αυτοί όσο και όσοι δεν έχουν κανέναν ρόλο στα αμυντικά θέματα της χώρας», δήλωσε ο κ. Πέτσας.