Απέσπασαν 40.000 ευρώ με τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης

Πέντε περιπτώσεις απόπειρας απάτης εξιχνιάστηκαν στο Ρέθυμνο, συνελήφθη μία 40χρονη αλλοδαπή κατηγορούμενη για απάτη καθώς επίσης και 43χρονος αλλοδαπός ως συνεργός της γυναίκας. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό περίπου 40.000 ευρώ.

Πρόκειται για υποθέσεις που συνοδεύονται από δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των δύο συλληφθέντων δεδομένου ότι η υπόθεση αφορά απάτη σε βάρος 59χρονης Ελληνίδας μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, από την οποία απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά.

Η σύλληψη που έγινε το Σάββατο αφορούσε σε συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκε η 40χρονη αλλοδαπή, η οποία παρέλαβε από την 59χρονη χρηματικό ποσό, το οποίο είχαν συμφωνήσει μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με άγνωστους δράστες. Σε έρευνα στην οικία της 40χρονης συνελήφθη ο 43χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ ως προερχόμενο από την διάπραξη της απάτης ενώ η 40χρονη προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποχωρήσει από την Ελλάδα, όμως εντοπίστηκε και οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη. Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 35.800 ευρώ ως προερχόμενο από την απάτη.

Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με την έρευνα της προανάκρισης με την ίδια μεθοδολογία δράσης, διέπραξαν ακόμα πέντε απόπειρες απάτης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε ομοειδείς πράξεις