Μυτιλήνη: Γερμανοί ακροδεξιοί φώναζαν «Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα»

Οι Γερμανοί ακροδεξιοί συστήθηκαν ως Γερμανοί ρεπόρτερ, αλλά στην συνέχεια αποκαλύφθηκαν φωνάζοντας «Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα»

Από το πρωί της Παρασκευής τουλάχιστον πέντε νεοναζί από τη Γερμανία και το «Κίνημα Ταυτότητας» κάνουν βόλτα στο κέντρο της Μυτιλήνης. Μετά τις 11 το πρωί, έκαναν βόλτα στην Ερμού, προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ με κάμερες από τη Γερμανία, τραβώντας τα πάντα και σημειώνοντας «Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα» όπως αναφέρει το stonisi.gr. Ο ένας εξ αυτών δέχτηκε επίθεση από κάποιον με μαύρο μπουφάν, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που σημείωσε ότι του άνοιξαν το κεφάλι, καθώς και ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα» φέρονται να φώναζαν οι νεοναζί- προφανώς αναφερόμενοι στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Μία επιχειρηματίας στην αγορά της Ερμού που ξέρει γερμανικά τους μίλησε και της είπαν ότι είναι Γερμανοί δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ. «Εγώ δεν θέλω να είναι έτσι το νησί μου, έχουν καταστρέψει όλοι το νησί μου. Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να λέω τη γνώμη μου» δήλωσε σοκαρισμένη.

Οι νεοναζί μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Identity Movement» Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland αποβιβάστηκαν πριν λίγες ώρες στην Μυτιλήνη και έχουν ως στόχο να «βοηθήσουν» τα τάγματα εφόδου που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους σε ΜΚΟ και αλληλέγγυους. Σημειώνεται ότι  ο αρχηγός της οποίας έχει πραγματοποιήσει προσκύνημα σε μνημείο για τις υπηρεσίες των στρατιωτών της Βέρμαχτ. Η παρουσία τους έρχεται να προστεθεί στο κλίμα τρομοκράτησης που έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες μέρες στο νησί τάγματα εφόδου, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους σε ΜΚΟ και αλληλέγγυους, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Στο μεταξύ, Γερμανοί και Αυστριακοί ακροδεξιοί πόζαραν στον Έβρο τις προηγούμενες μέρες. Μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Identity Movement» Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland), ανέβασαν μάλιστα φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης στο Twitter από τον Έβρο. Στις φωτογραφίες διακρίνονται οκτώ μέλη της οργάνωσης, τα οποία κρατούν σημαίες του «Identity Movement», καθώς και αυτές της Ελλάδας και της Αυστρίας και ένα πανό που γράφει «Απαγορεύεται. Δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας». Σ’ ένα εκ των tweet που ανέβασαν τα μέλη της οργάνωσης εκφράζουν «την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες συνοριοφύλακες».


neonazi_1.jpg

neonazi_mitilini_4.jpg

Η Γερμανική ακροδεξιά οργάνωση στον Έβρο

Η Γερμανική ακροδεξιά οργάνωση στον Έβρο