Ανατινάξεις ΑΤΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (βίντεο, φώτο)

Δύο ανατινάξεις ΑΤΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι επίδοξοι ληστές συνεχίζουν τις ανατινάξεις των ΑΤΜ προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα

Αθήνα:

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, άγνωστοι ανατίναξαν στις 03:20 τα ξημερώματα δύο αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών σε υποκαταστήματα τραπεζών, τα οποία βρίσκονταν έξω από κατάστημα στη Λεωφόρο Κηφισού 80.

Τα ΑΤΜ έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές χωρίς πάντως να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής εάν οι δράστες ανατίναξαν το ένα ΑΤΜ με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και στο διπλανό, ή αν ανατίναξαν και τα δύο. Άγνωστο παραμένει επίσης ως τώρα αν κατάφεραν ή όχι να πάρουν τα χρήματα.

Θεσσαλονίκη:

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, τέσσερα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ανατίναξαν με αέριο ATM της Τράπεζας Πειραιώς, που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο σούπερ μάρκετ, στην οδό Βιζυηνού.

Αμέσως μετά την έκρηξη, οι διαρρήκτες αφαίρεσαν τις κασετίνες με τα χρήματα, επιβιβάστηκαν σε ένα ασημί αυτοκίνητο μάρκας toyota και αποχώρησαν.

piraeus boom 3.jpg

Ο θόρυβος της έκρηξης σήκωσε την γειτονιά στο πόδι. Περίοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Περιπολικά της Άμεσης Δράσης, της Ασφάλειας και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. όργωσαν την περιοχή, όμως οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Να σημειωθεί ότι οι δράστες, αν και κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα από τις κασετίνες, δεν θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν. Κι αυτό γιατί η Τράπεζα Πειραιώς έχει εξοπλίσει πλέον όλα τα ΑΤΜ με το έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων. Μόλις το μηχάνημα παραβιάστηκε τα χρήματα βάφτηκαν με πράσινο μελάνι και αχρηστεύτηκαν.